Yori

Springer Nova’s Yori Af Chmi

Kallas: Yori
Reg. Nr: SE46006/2018
Född: 9 Juli 2018
Kön: Hane
Ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever, även kallad Tollare
Färg: Röd & vit
HD/ED: HD grad B/ED ua (0)
Öga: U.a. (2019-07-29)
Mankhöjd: 49 cm
Vikt: 15 kg
Uppfödare: Anne-Louise Larsson, Oskarström
Ägare: Malin Sjöström, Karlstad

Lite om Yori:

Yori föddes i en kull med 7 valpar, 5 hanar & 2 tikar, i Oskarström hos kennel Springer Nova’s måndag den 9 Juli 2018.

Yori är ett nytt kapitel i mitt liv & en för mig helt ny ras. I skrivande stund är han bara 1 år & full av energi. Jag ville ha en hund med motor, & det fick jag verkligen! Han älskar att springa, tror att han skulle kunna springa långt & länge om han fick, för många gånger verkar han outtröttlig. En sak han älskar ännu mer än att springa är att bada, jösses, snacka om vattenhund!! Men rasen är ju född för att simma, så det är inte så konstigt, & det är underbart att ha en hund som aldrig tackar nej till en dopp.

Han är en oerhört snäll hund, mot allt & alla, det finns verkligen inget ont i honom. Han älskar folk & kramas gärna. Det är svårt att inte falla för honom, det tycker fler än jag. 😉 Han har dock lite svårt för att inte hoppa på alla, men det är en träningssak. En del (framför allt barn) kan tycka att han är lite otäck när han hoppar, men han menar inget illa. Detta är något som vi precis har börjat tagit tag i, så jag hoppas att han ska förstå budskapet snart, men det gör han nog, för han är även väldigt smart.

Mina & Yori’s planer är GIGANTISKA! Jag hoppas att vi tillsammans ska uppfylla massa drömmar, som t.ex. SM i freestyle & uttagna till freestylelandslaget. I min värld måste man sikta högt för att komma någonstans! Men innan dessa drömmar kan förverkligas så har vi mycket annat att göra, mängder av träningar & tävlingar & njuta av livet – tillsammans. Det är mycket fokus på miljöträning, något man aldrig kan träna för mycket. Vi har många ställen kvar att bocka av på listan, men vi har kommit en bit på vägen. 🙂 Och än så länge är han trygg i nästan alla miljöer, sen att han ser spöken i vissa saker, det är en helt annan sak. 😉 Haha, vi håller på att jobba bort alla spöken hos honom, men det tar tid & jag låter honom jobba i sin egna takt, tror att det ger bäst resultat så.