Rally

FD1 Unique Treasure Fire Walk With Me

IMG_0817Kallas: Rally, Rally-rall, Rallan
Reg. Nr: SE32034/2013 (FI24177/13)
Född: 14 Mars 2013
Kön: Tik
Ras: Norsk Lundehund
Färg: Sobel med vita tecken
HD/ED: Grad A/Grad 1 (u.a. vä, LBP hö)
Patella: U.a.
Öga: U.a. (2015-03-05)
Mankhöjd: 36 cm
Vikt: 7,6 kg
Uppfödare: Nina Nikurautio, Finland
Fodervärd: Carina Jansson, Karlstad

Här finns allt från hennes MH!
Lite om Rally:

Rally föddes i en kull med 3 valpar, 2 tikar & 1 hane, i Finland hos kennel Unique Treasure torsdag den 14 Mars 2013. Hon kom ut som nummer 2 & vägde 187g.

I stamtavlan har hon min kung Magic’s kullsyster Lyyli (Eriksro Chic Monique), så på sätt & vis så finns Magic’s gener i den här tiken. Jag fick ju tyvärr ingen avkomma efter honom själv, men nu har jag som sagt fått tag i en släkting till honom.

Hon charmar allt & alla, när hon var mindre så älskade hon människor, även dem hon inte kände & speciellt barn (!). Jag var rädd att Java skulle ”smitta” henne med sin osäkerhet (mot framför allt barn), men icke det, så jag kunde pusta ut. 😉 Haha. Numera bryr hon sig sällan om främlingar, hon är inte rädd för dem, utan hon bara noterar dem & går sen vidare, vilket jag tycker är skönt.

Jag konstaterade väldigt tidigt att jag inte får nånting gratis!! Hon var oerhört svårmotiverad när hon var liten, men det kan ju bero väldigt mycket på hur hemsituationen såg ut då. Numera är hon ganska lätt att träna, jämfört med hur hon var förut. Hon är lättdistraherad, så hon tappar lätt fokus, men det är nånting vi jobbar med.

Hon är en dam med mycket egna åsikter, & hon gör inte saker om hon själv anser att hon inte tjänar på det. Så ibland får man anstränga sig för att övertala den lilla räven att göra som man själv vill.

Hon älskar långa promenader, allra helst i skogen tillsammans med sin bästa kompis Clara. Hon är expert på att hitta ätbara saker & då funkar inte alltid inkallningen…Hon är även duktig på att hitta äckliga saker att rulla sig i, så hon åker även in i duschen titt som tätt. 😉 Haha. Men det är väl som jag brukar säga; ”En skitig hund är en lycklig hund” & jag tror definitivt att Rally håller med om det!

I slutet av 2015 så fick Rally flytta, hon & Dee kom inte alls bra överens & nu i efterhand har jag listat ut att hon inte gillar stora hundar, dem gör henne osäker. Det var riktigt svårt att skiljas från henne, men hon flyttade till Carina & Clara, så hon finns ju kvar i min närhet & jag träffar henne oftast flera gånger i veckan. Hon & Clara är som gjorda för varandra, dem växte ju upp tillsammans & det finns inte nån som skulle kunna Clara’s plats i Rally’s hjärta.

Hon har fått en kull valpar. 8 Februari 2016 födde hon 3 fina tikar. 2 av dem har Carina, så även dem träffar jag ofta. 🙂 Dessutom kommer Carina att ta valpar på dem & hennes kennel heter Dream Hippo’s. Den sista tikvalpen flyttade hem till pappa Casper på Åland. Där används även hon i avel, så det är ju bästa tänkbara.