Mina avelsmål

Mina avelsmål är att föda upp lundehundar i mindre skala till aktiva hem då jag anser att hundar av denna ras behöver aktiveras ordentligt för att må bra! Så söker du efter en soffpotatis så kan du redan nu börja leta efter en annan kennel.(Fast lata dagar har vi alla ibland, & det är inget fel i det, men dem bör inte vara övervägande.)

Många säger att lundehundar inte kräver massa aktivering, utan trivs bra som pensionärshundar, pigga & glada när de får göra nåt, men kräver inget avancerat. Detta håller jag inte riktigt med om. Under mina år med Magic så lärde han mig att ju mer han aktiverades, desto bättre blev han på alla andra plan, han blev rumsren, han kunde vara ensam hemma & ja, han blev en mycket gladare & lyckligare hund! Visst, lundehundar kräver inte lika mycket som en border collie, men dem vill gärna ha en uppgift i livet.

Min förhoppning är att mina valpar ska komma till hem där de får träna & väldigt gärna tävla mycket! Jag vill sätta lundehunden på kartan, jag vill att folk ska få upp ögonen för dessa underbara, men mycket speciella hundar, & det kommer inte att ske om de bara får ligga hemma i soffan! Nej, det är via tävlingsbanorna som folk får se dem, & nu tänker jag inte på utställning i första hand. Utan jag tänker på alla andra grenar, även om det är ett stort plus om man vill ställa ut sin lundehund, för med tanke på hur speciellt byggda de är så kommer jag göra allt för att de ska behålla sin exteriör, med andra ord vara rastypiska, men det kommer inte att gå på bekostnad av varesig hälsan eller mentaliteten!