Kennelnamnet

Namnet Super Magic kommer såklart från min kung – Magic. Han var en mycket speciell herre som klart & tydligt visade vad han tyckte om saker & ting & tro mig när jag säger att han hade MYCKET egna åsikter! Det går inte att räkna alla gånger jag har kokat av ilska för att han fullkomligt VÄGRADE att göra vissa saker, men nu i efterhand är det alla de tillfällena som har lärt mig så otroligt mycket, inte bara om hundar & hundträning, utan också om livet. Jag hade aldrig kommit så långt i nåt av ämnena om jag inte hade haft världens bästa lärare.

namnet2

Mina planer med Magic var till en början att ha honom som min vän & ställa ut honom emellanåt, men efter ett par kurser på brukshundklubben så öppnades dörren till allt annat inom hundvärlden & sen dess är jag fast. Planerna förändrades & målen blev allt högre & träningen allt mer målmedveten, nu skulle det plockas 1:a pris, pinnar & titlar på löpande band! Tyvärr hann vi inte komma så långt då han blev sjuk & sen var tvungen att lämna mig & jordelivet. 

namnet3

Nu i efterhand är det så mycket jag skulle vilja ha gjort annorlunda, om jag bara hade vetat det jag vet idag, nu syftar jag inte bara på rent medicinska delar, utan allt som har med hund att göra! Jag skulle så gärna vilja få en andra chans med min kung, världens bästa Magic, MIN SUPERHUND! Men sanningen är grym, det kvittar vad som än händer, han kommer aldrig tillbaka hit, en faktor som är väldigt svår att acceptera.

Han hade verkligen ett hjärta av guld, trots sin ringa storlek var han redo att försvara mig med sitt liv. När jag mådde dåligt så fanns han ständigt vid min sida & såg till att andra människor inte kom för nära, likaså vid hans MH, när spökena kom gående så tvekade han inte en sekund utan ställde sig genast mellan dem & mig & försökte skrämma bort dem. Han var också den mest trogna varelse jag nånsin träffat, ta bara exemplet med Speed, trots alla attacker från Speed så försökte Magic ändå försvara honom när han bråkade med någon annan hund, jag skulle aldrig försvara någon som försökte döda mig, skulle ni? 

namnet4

I lundehundsvärlden blev han snabbt känd, inte minst som ”den dansande hunden” & när han dog, blott 4,5 år gammal så var han redan en legend. Hur många lundehundar har blivit så kända på så kort tid? Kan väl tillägga att han inte bara var känd i Sverige, utan även utomlands, så gott som alla lundehundsmänniskor visste vilka vi var, jag & min Magic.

När han dog så lovade jag honom att leva för oss båda, att aldrig någonsin glömma honom & se till att ingen annan heller glömmer honom, & det är framför allt här som kennelnamnet har så stark betydelse för mig, för genom det kommer han aldrig att glömmas bort, aldrig nånsin.

namnet5

Tyvärr fick han aldrig några valpar & nu är det omöjligt att få någon avkomma efter honom, men det betyder inte att jag inte kommer att skaffa någon ny lundehund, för tack vare Magic så kommer lundehunden alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Vila i frid min bästa vän & trogna följeslagare,
SE UCH NO UCH LP1 FD1 Eriksro Chic Magic

namnet6