Premiär i skogen för min lilla tjej!

Igår kom morsan hit på besök & träffade Spader för första gången. Jag förvarnade henne om att den lilla svartvita biter i allt, men morsan trodde inte att hon skulle bita i jeans, fast jag sa att det lär hon säkert göra, & gissa vem som hade rätt? 😛 Pirayavalpen var helt galen större delen av tiden, & när morsan sen hade åkt hem så somnade hon & sov i 2 timmar, haha.

Idag har det hänt flera saker, vi startade dagen med att gå till samma gräsmatta där vi var igår & tränade lite kamplek & kontakt. Sen gick vi förbi skolan på vägen hem & jag vet en sak som jag kommer att få jobba massor med – saker som rör sig! Hon blev helt galen när vi skulle gå förbi några som sparkade på en fotboll på asfalten, jösses vad hon ville ta bollen! Innan vi kom hem så hann hon även med att jaga några löv som blåste i vinden, så ja, detta med saker som rör sig lär bli ett kapitel för sig.

Jag tänkte att hon skulle vara trött efter vår dryg timme ute, så jag lämnade henne ensam hemma. Hon var lugn när jag gick, efter typ 1 minut började hon gnälla & försöka ta sig ut ur köket, när det hade gått cirka 5 minuter så lyckades hon klättra över kompostgallret (som då välte) & de resterande 18 minuterna såg var hon inte längre med på bild. 😛 Haha, hon gnällde några få gånger i början efter att hon hade lyckats bryta sig ut ur köket, sen var det tyst. När jag kom hem efter sammanlagt 23 minuter borta så låg hon nyvaken på golvet i hallen. Nu vet jag inte hur jag ska göra framöver, om jag ska försöka att ha henne i bara köket igen eller om hon ska få vara även i hallen & vardagsrummet? Köket är det ”säkra” rummet utan sladdar & sånt, plus att mindre utrymmen brukar vara lugnande när man lär en hund att vara ensam hemma, men min lilla dam verkar inte riktigt följa ”regelboken”. Jag funderar på om hon känner sig tryggare om hon får vara i rum där hon brukar vara, som typ vardagsrummet & även till viss del hallen. I köket är hon ju bara när hon äter & dricker, hon vilar ju aldrig där. Men jag vet inte, det finns som sagt sladdar i både hallen & vardagsrummet som hon kan komma åt.

Iaf, efter att vilat upp sig efter ensamhetsträningen & lite mat så åkte vi ut till skogen med Carina & tjejligan. Detta var första gången som Spader var i en skog, så det var mycket att undersöka, även om hon mest höll koll på tjejerna. 😉 Både jag & Carina fotade en del, så även idag bjuds det på ett gäng bilder, dem 2 första bilderna har Carina tagit, resten har jag fotat. 🙂

Pirayavalpen har utsett sitt offer, haha.
Får man vara såhär söt?!
En suddig bild, men en svartvit rumpa & en svartvit framdel, haha. 😛
Ser så liten & oskyldig ut här.
Någon form av dragkamp, med ”hjälp” av tassen.
Spader har pyntat sig lite.
Första arrangerande gruppfotot för Spader & tro på fan att hon är den som får högsta betyg utifrån resultatet! Clara var dock den lättaste eftersom hon snällt satt kvar där hon skulle. 😉
Vallhund? Oja, här smyger hon på Lix.
Fatta hur perfekt den här bilden hade blivit om hon hade stått i solen så att ljuset blivit bättre!

Nu ligger hon & sover bredvid mig här i soffan, helt slut efter massa spännande saker idag. Imorron på förmiddagen ska hon vara hos Carina & tjejligan ett par timmar medan jag är på möte, sen ska vi nog hitta på nånting, efter att hon har vilat såklart. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *