Försöker att vakna till liv igen

Tiden bara springer iväg & jag som brukade vara så bra på att framför allt fota, men även blogga, ja, där har jag tappat mycket kan man säga. Jag är fortfarande oerhört sliten efter resan, men hoppas nu att det ska bli bättre så att jag orkar med allt jag vill göra, som att hitta på saker med Spader! 🙂

Förra tisdagen var vi på stranden & Spader älskade det! Hon tog ett heldopp, vet inte riktigt om det var planerat från hennes sida, för det gick väldigt snabbt både ner & sen upp ur vattnet plus att hon inte gjorde om det. Men hon älskade att springa på stranden & i det grunda vattnet. Jag fotade med Carinas systemkamera (& mitt objektiv) & lyckades ta exakt 840 bilder på cirka 1,5 timmar. Här kommer några få av alla bilderna som togs.

Sista bilden är en av de få bilderna där ALLA hundarna kom med samtidigt, sen är den egentligen inte alls så fin, men bara bedriften att få med alla hundarna på samma kort förtjänar ju att uppmärksammas! 😉 Lilla Spader är inte stilla många sekunder åt gången, så fram tills dess att hon har lärt sig att stanna på kommando så kommer det nog inte att bli några flashiga gruppfoton, haha.

I lördags mötte vi Malin, Jax, Caroline & Maxi i Mariebergsskogen för lite miljöträning. Spader brydde sig inte så mycket om de andra djuren, barnvagnar, rullstolar, folk i alla åldrar, barnen i lekparken, utan det hon var mest fascinerad av var när folk skulle kolla om de kunde hoppa lika långt som en kanin…Det finns ett sånt ”test” utanför kaninhagen. Sen så tyckte hon att tåget som åker där, det är ett sånt guidningståg som åker runt i hela parken & plingar med nån jäkla klocka, var konstigt, första gången blev hon lite osäker, de andra gångerna tittade hon bara lite. Sen hade vi vila i gräset, dötråkigt om ni frågar den svartvita parveln. Det kom fram en liten tjej på typ 4 år som ville hälsa på hundarna & så fick hon testa att ha dragkamp med Spader, ärligt talat så vet jag inte vem som hade roligast – barnet eller Spader?! Haha. När tjejen sen skulle gå så började hon nästan gråta, för hon ville ha med sig Spader hem. Hennes pappa lyckades till slut övertala henne om att följa med hem – utan Spader.

Idag har jag & lilltjejen busat lite på en gräsmatta här i närheten, som är nära en fotbollsplan där massa barn spelade fotboll. Först så tyckte hon att de var extremt intressanta, men sen kunde hon släppa dem & leka med mig. Plus att jag belönade spontana kontaktförsök från hennes sida genom att klicka & ge en liten godis. Måste nämligen öva mycket mer kontakt utomhus med henne, men det kommer, vi har ju som sagt knappt gjort nånting alls sen hon flyttade hit & vi kom hem. Jämför man henne med tidigare hundar så ligger hon låååångt efter träningsmässigt, men jag ska försöka att hålla träningen på en ”lagom” nivå, vad nu lagom är? Nu ligger nivån dock klart under gränsen lagom, den ligger på nästan obefintlig, så den behöver höjas en aning.

Nån dag nu under veckan så ska vi åka ut nånstans där hon kan springa lös igen, jag vet bara inte riktigt vart, jag har inte kommit på nåt bra ställe, men hjärnan arbetar för fullt med det. 😉 Vill ju inte riskera att det finns bilväg i närheten ifall hon skulle bli skrämd av nåt, utan det måste vara en säker plats.

Ska verkligen försöka bli bättre på att uppdatera både bloggen & Instagram, tiden, eller rättare sagt orken, har inte riktigt funnits till, men jag lovar att jobba på saken. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *