Han som räddade mig

Efter att ha förlorat min älskade Dee så mådde jag åt helvete. Flera gånger varje dag sprutade tårarna samtidigt som ångesten höll på att ta livet av mig, riktigt jävla illa var det.

Först så visste jag inte om jag någonsin skulle ha hund igen med tanke på att allt som hände i samband med att jag tog bort Dee. Men samtidigt fanns drömmen om en ny hund inom mig.

Sen så var tanken att jag skulle para Rally igen & behålla en av dem valparna, men hon började aldrig löpa & jag behövde någon som behövde mig. Så därför satt jag vid datorn & kollade på lundehundskullar & när jag hittade Zoom & hans bror kände jag mig säker, jag ville verkligen ha en valparna!

Efter att ha pratat lite med uppfödaren så började jag må bättre, men jag var fortfarande ostabil. Jag, morsan & Anders åkte hem till uppfödaren där vi pratade mycket innan vi båda bestämde oss för att genomföra ”affären”, & det var en glad Malin som åkte hemåt den dagen. 🙂

Sammanlagt så var jag hundlös i 3 månader(!!) innan lilla Zoom kom. Och han gjorde det som ingen annan har kunnat gjort – nämligen ta mig bort från skiten! Bort från självskador & överdoser, jag blev fri. Jag hade aldrig klarat mig utan Zoom, han räddade mig.

Vi står varandra väldigt nära, jag & min fina Zoom. När jag är ledsen & gråter så kommer han fort som fan & vill torka mina tårar. Han är så himla go, trots att han inte är en lätt hund. Man får ingenting gratis, utan man måste jobba sig till allt, men jag kommer aldrig sluta älska honom. <3

Nu har han ju varit skadad & jag var rädd för att jag skulle tvingas omplacera honom p.g.a hans skada, ifall han aldrig skulle kunna leva ett aktivt liv. Eftersom jag bor själv med Zoom & Yori så kan jag inte bara göra saker med en av dem, utan båda behöver få dela min tid så att dem får massa kärlek. Jag kan inte ha en hund som inte skulle klara av att gå långa promenader eller att träna (främst freestyle). Så ja, jag var VÄLDIGT NÄRA att låta honom flytta, men när jag fick beskedet att hans skada bara var muskulär & därmed kunna leva ett aktivt liv igen så blev jag såå himla glad! För det betydde ju att jag kunde ha kvar honom! 😀 Ibland är det bra att dra ut på saker, att inte stressa fram ett beslut som man kan ångra sig hela livet att man gjorde. 🙁 Med andra ord kan beslutsångest vara bra ibland. 😉 Haha.

Jag hoppas att jag & Zoom (& Yori såklart!) har många år kvar tillsammans. Jag gör allt för honom, vår kärlek kommer att vara för evigt. Min fina kille som betyder mycket mer än ord kan beskriva!

4 thoughts on “Han som räddade mig

 1. Min Malte sim jjag hämtade i Surahammar när han var 11/2 år gjorde att jag kom ur min stora sorg efter att min man gick bort efter ett lyckligt liv i nästan 40 åt tillsammans.
  Tre år tog det att bearbeta och då kom Malte in med hjälpen.
  Lundehundar verkar ha en enorm förmåga att förstå oss människor.
  Jag har haft schäferhundar som ju är mycket speciella också men inget går upp mot lundehunden.
  Jag hoppas verkligen han får hänga med mig länge , 7 åt nu, och äntligen riktigt frisk från sin IL och är på G att
  bli champion.
  Ställer honom nu i Eskilstuna 9 mars och ser jättemycket fram emot det.

 2. Så himla fint inlägg <3 Och känner igen mig så himla mycket. Var också riktigt illa däran när jag skaffade min hund. Det var dock min första alldeles egna hund och han räddade mig verkligen ur skiten.

  …Men som jag sedan förlorade i september då hans mun pajade. Och sen var jag också hundlös i 3 månader nu innan valpen kom.

  Så sjukt häftigt vad hundar kan göra för ens hälsa! Så himla vackert ju!

  Tack för att du delade med dig <3

  • Förstå mig rätt, men det är kul att höra att andra personer har fått så mycket hjälp & kärlek av en hund så att den personen har börjat må bättre. Man ska verkligen inte underskatta djurs inverkan! Dem kan vara magiska. <3

   Jag skulle aldrig klara mig utan hundarna, hela mitt liv kretsar kring dem, dem får mig att vilja leva. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *