Varför leta när man redan har allt?

Mitt huvud fungerar inte alltid som det ska. 😛 Trots att jag redan har allt jag vill ha så fortsätter jag att leta efter mer. Varför? Varför får jag en ”kick” av att leta, när jag redan har det jag söker efter? Varför inte bara vara nöjd med det? Varför hela tiden fortsätta söka? Jag har inga bra svar på det, faktiskt.

Zoomen blir allt duktigare på flera plan. 🙂 När man är ute så skäller han MYCKET MINDRE på andra hundar, så himla skönt att det går åt rätt håll. På uteplatsen eller inne så vaktar han mycket, & skäller en hel del, men även här börjar jag se ett litet ljus.

Han är så duktig & underbar, & jag älskar honom mer än nåt annat. Vi är perfekta för varandra, men det betyder inte att vi inte har olika åsikter om saker här i livet. 😉 Haha, & vi båda är lika envisa & vägrar att ge oss, men trägen den som vinner säger man ju. 😛

Vi ska försöka lägga mera tid på miljöträning då han är ganska känslig för vissa saker. Jag vill få honom helt trygg i alla lägen, men det kommer garanterat att ta ett tag. Jag ska lära mig hur jag ska hjälpa honom att övervinna sina osäkerheter & rädslor. Det kommer säkert att ta tid, men när vi har lyckats så kommer det att vara så värt det.

Och nästa år är det ju tänkt att vi ska börja tävla! 😀 Vi har bara lite saker att fixa innan vi ger oss ut på dansplanen, för freestyle ska vi satsa högt på!! 😀

One thought on “Varför leta när man redan har allt?

  1. Jag tänker såhär, zoomen har ju träffat väldigt många hundar under sitt liv och verkar faktiskt tycka om hundar ( verkar ju vara bland det bästa han vet utifrån det jag har sett). Det behöver ju inte vara av osäkerhet han skäller, utan frustration av att han vill hälsa. Jag skulle träna att gå i koppel tillsammans med andra hundar och belöna passiviteten en stund. Han kanske behöver lära sig att vara tillsammans med andra hundar inte behöver betyda lek? ( jag kan absolut ha fel här) sedan rekommenderar jag filtträning på platser med större störning att helt enkelt få lära sig vila på platser och successivt öka svårighets graden ? du får absolut göra vad du vill med tipsen. Men jag själv har sett stor skillnad på just fillträningen ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *