Omöjlig unghund!

Kursen igår gick inte alls bra. 🙁 Zoom var helt borta & ville bara springa fram till de andra hundarna, hela tiden. Jag fick en del hjälp av instruktören, hade jag inte fått det så hade jag nog gått därifrån, så illa var det. Jag kommer att ta med mig allt jag lär mig där, men känner inte att det JUST NU passar så bra. Zoomen är helt besatt av andra hundar nu, så att försöka ställa krav på honom i en hundhall med flera andra hundar är liksom dömt att misslyckas. Jag kommer att gå klart kursen, men sänker mina & framför allt Zooms krav. Bara att hålla kontakten får räcka. Skulle han sen vilja jobba på nåt sätt så kommer jag tacksamt att ta emot det, men jag ska inte räkna med nåt.

Idag har han fått massor av ensamhetsträning då jag dels har varit på gymmet & dels på Bergvik med Malin & ätit kebabtallrik. 😛 Måste ju passa på, från & med imorrn räknar jag med att gå på min PTs kostschema, & jag kan garantera att kebabtallrik INTE kommer att stå på det schemat.

Efter träning & mat så åkte vi ut till Sörmon för att träna hundarna. Det var jag, Zoom, Malin, Algot, Jax, Jenny & Abby. Att prata med en vägg hade gett mig mer respons än att försöka prata med Zoom där. Han hade enbart ögonen på Abby, förutom när jag gick iväg & gömde mig, då fasan kom han snabbt! Men direkt jag var tillbaka inom synhåll så sprang han iväg igen. 🙁 Så jag kunde glömma allt som hade med träningen att göra, för jag fick helt enkelt inte kontakt med Zoom.

Vi tog en sväng i skogen där med alla hundarna lösa & Abby fick en efterhängsen stalker. Zoom var HELT BESATT, han sprang bredvid henne hela tiden, oavsett hur sakta/snabbt hon gick. Och han ryckte päls från några ställen, samt slickade henne typ överallt. Det var liksom ingen idé att försöka bryta honom, för det gick inte. Så jag lät honom vara vart han ville, det kanske var dumt, men jag gjorde så den här gången.

Det känns väldigt tråkigt att inte kunna träna på det sättet jag vill/brukar. Jag vill ju så himla mycket! Men jag kommer bara att bli arg & besviken på honom, & en sån relation vill jag inte ha. Så jag får lägga ner alla krav, hur tråkigt & hemskt det än känns, men jag tror inte att jag har så mycket att välja på. 🙁 Vi får se hur det här utvecklar sig med tiden, men jag räknar med flera veckor (kanske månader?)  innan vi kan spela åt samma håll igen.

Jag älskar honom så himla mycket, trots att han är som han är just nu. Och jag tror & hoppas på att det vänder till slut så att vi kan göra roliga saker TILLSAMMANS! Men just nu känns allt mest tungt…

2 thoughts on “Omöjlig unghund!

  1. Jag vet inte om det hjälper , men jag brukar alltid ha ett koppel på Alvin i början när jag tränar bland nya hundar. Jag har kopplet så jag skulle kunna stoppa honom om han skulle vilja springa fram. Sedan när han känt lukten av hundarna och läst av då har jag kört utan koppel. Det funkar bra för oss, men vi har tränat in mycket belöningssystem och han är ganska enkel att belöna och värdesätter köttbullar före många hundar. Om jag vore du skulle jag sänka ner kraven enbart träna in olika belöningssystem ( på kommandon ) så man ha en stor väska med olika belöningar. Sedan när det sitter ordentligt skulle jag ställa mer krav på hunden. Tips är att kolla på Youtube-klipp från Emma willblad hon är fantastisk på belöningssystem eller läsa kontraktkontraktet av Eva B hon är också en fantastisk belöninhssmänniska ? Däremot är han ung det får inte glömmas. Men brukar du gå i koppel med Zoom tillsammans med andra? Jag tror det är nyttigt att lära hunden att andra hundar inte bara innebär lek.

    • På kursen har jag alltid Zoom kopplad, men inte när vi tränar ”själva”. Jag tycker att kopplet är i vägen när man tränar freestyle.

      Vi har lärt oss en del belöningssystem på kursen, men Zoom skiter i belöningar när han är ute efter nånting helt annat…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *