Nya rutiner?

Den senaste tiden så har jag helt klart ändrat mina rutiner, speciellt på morgonen. Jag brukade sova så länge som möjligt på mornarna, var bara uppe & rastade Zoom & gick sen & la mig i sängen igen för att sova ett par timmar till. Men nu, den senaste veckan typ så har jag vaknat vid kl 7 & känt mig pigg & redo att möta dagen! :O Vad fan har hänt liksom? 😛 Jag går iofs & lägger mig tidigare, men det har inte spelat någon roll förut.

Hur som helst, mornarna är numera underbara! 😀 Jag & Malin kör en vända i skogen & bättre start på dagen finns nog inte. Både jag & Zoom älskar att gå i skogen, & tidigt på morgonen är det inte så många andra ute, så man slipper möta massa folk. Sen har vi haft fint väder i flera dagar, så allt har verkligen varit perfekt!

Idag fick vi sällskap av Bea & Ludde. Zoom har ju aldrig träffat dem tidigare, men det var inga problem alls. 🙂 Men Zoom är inte alltid så smart, för när vi hade gått typ halvvägs så skällde han ut Ludde, reste ragg & betedde sig som att Ludde bara kom från skogen & inte har gått med oss ett tag redan. 😛 Vid ett senare tillfälle så gick Bea lite före oss & när hon sedan kom fram bakom ett träd så ylade han högt & reste åter igen ragg över hela ryggen! 😛 Haha, wtf?! Så man kan ju undra hur mycket han hänger med i huvudet, haha.

Lite ensamhetsträning har vi gjort idag också. Dem första minuterna gnällde & ylade han, sen gick han in i sin igloo & la sig. Efter ett par minuter så gick han upp, gnällde lite till & återvände sen till igloon där han låg tills jag öppnade dörren. 🙂 Så helt klart godkänd idag! 😀 Han var iofs bara ensam 10 minuter, men det är en bra början eftersom det har blivit sånt bakslag för oss den senaste tiden. Och han MÅSTE lära sig att vara ensam hemma, för jag har mina möten & så behöver jag handla ibland & det är inte alltid han kan följa med & sitta i bilen. Snart är det dessutom för varmt för det, så ensamhetsträningen måste vi lägga mycket krut på.

När det kommer till den roliga träningen så verkar det som att ordet ”stå” börjar landa i honom nu. 🙂 Han bjuder på det beteendet allt mer, & får såklart massa belöning för det! Jag har en bra plan för vad jag ska lära honom, sen får vi se hur lång tid det tar. Vi behöver fler olika trick att träna på, annars blir dem han redan kan uttjatade & tråkiga, & dit vill vi ju inte komma.

Håller just nu på att testa massa olika godisar för att se vad som passar oss båda bäst. Så har ni tips på små godisar, som luktar illa & säljs i djuraffärer så säg gärna till! Anledningen till att dem ska lukta illa är enkel – ju äckligare dem luktar, desto mer älskar Zoom dem. 😉 Haha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *