Omprioriteringar & träningsfilm

Ibland slår mig en tanke lika hårt som ett slag rätt i ansiktet. Jag står i ett vägskäl & vet inte vilken väg jag ska gå. Rädd för att välja fel, men även rädd för att välja rätt. Eller finns det verkligen nåt rätt & fel?

Jag är rädd för att svika andra, göra dem besvikna, men jag måste nog. Jag vet inte hur mycket jag ska våga chansa, för det kan gå jävligt fel otroligt fort. Och ingen kan ändra på nåt som redan har hänt. Så är det ens värt att chansa nånting?!

Kan snurra in mig fullständigt i tankarna, men jag hoppas på att dem ska lugna ner sig till slut. Så dags att byta fokus.

Idag har Zoom varit ensam hemma för andra gången i sitt liv. Första gången gick jag bara till brevlådan & det gick bra. Idag gick jag ut med soporna & kollade brevlådan, så jag var borta cirka 3 minuter. Lillgrabben var lite orolig först, han gnällde lite & försöka ta sig igenom ett kompostgaller, men gav upp ganska snabbt & gick in i sin iglo & lekte istället. 😉 Och hur vet jag då detta eftersom jag var ute? Jo, jag sätter en filmkamera på filmning såklart!

Så nu gäller det att fortsätta med ensamhetsträningen, så att han lär sig att vara helt ensam längre stunder. Jag får ju stegra det långsamt, men att till slut kunna lämna honom några timmar känns nödvändigt, man blir så himla låst annars. Som jag är nu. Kan ju inte ens åka & handla utan att ha valpvakt. Så den träningen prioriteras helt klart!

Här hemma i vardagsrummet så går träningen framåt. 🙂 Han kan nästa slalom & spinn helt på bara röstkommando. Vi jobbar just nu med runt, så att man lätt kan bygga kombinationer när han blir säker på rörelserna. Och eftersom ni önskar fler filmer så kan jag meddela att det finns en ny film på min Instagram (bildlänk här till höger) som är från ett av dagens inomhuspass.

Imorrn kommer Hanna & Mumrik hit! 😀 Det blir första gången som Zoom & Mumrik träffar varann, men förhoppningsvis blir det inga problem. Vi ska (tillsammans med Malin) träna agility i hallen en timme, så det ser jag verkligen fram emot. Zoom kommer att få jobba med tunnlar & att runda hinderstöd, sen räcker det nog för hans del. Eller ja, passiviteten ska det drillas hårt med! Han ska vara tyst när dem andra kör. 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *