Jag ska bli hundägare igen!!

Åh, ÄNTLIGEN ska det bli MIN tur att bli hundägare igen! 😀 Lyckan är total, så fullständig.

Men det är inte Rally som blir mamma till min valp, för hon har fortfarande inte börjat löpa & jag har det jobbigt utan hund, så därför köper en valp istället, från Norge. Detta innebär att jag INTE kommer att para Rally på det närmsta löpet, så länge det inte tar typ ett halvår innan hon börjar…Min plan är iaf att para henne till hösten 2017, med Eyvind, precis som planerat. Jag vet att eventuella valpköpare blir besvikna, men jag måste tänka på mig själv & alla hundarna i första hand. Jag vill veta säkert att inget är galet med Rally, hon verkar inte alls må dåligt, men eftersom hon aldrig börjar löpa & har tappat massa päls på magen så blir man ju lite fundersam. Förhoppningsvis kommer hon igång med ett löp snart & så hoppas vi på ”enbart” 6 månader till nästa löp. 😉

Så, vilken valp är det då jag ska ha? Jo, Rally’s farmor (som är 8 år) har fått 2 stycken små grabbar & en av dem ska jag ha. 😀 Så ja, det blir en HANE! Anledningen till det är att jag efter Rally’s kommande kull tänkte ”vila” från valpar några år, men med en hane så kan jag ändå bidra till att lundehunden ska överleva, vilket är viktigt för alla lundehundsfantaster att tänka på!

Vilken av dem är det som blir min? Det vet jag inte än. Vi ska avvakta ett par veckor till & se om dem får ner testiklarna som dem ska, isf är det ”helkragen” (valp nummer 2) som flyttar hem till mig. Skulle inte han få ner dem, så blir det ”den osymmetriska” (valp nummer 1). 😛 Haha. Båda är superfina, så egentligen spelar det inte så stor roll, men man får ju alltid en favorit. (Jag vet inte vem av dem som föddes först, så därför chansar jag på vem som är nummer 1 respektive nummer 2, jag menar, jag har ju 50% chans att gissa rätt, haha.)

Hane 1 & 2

Hane 1

Hane 2

Och grabben som stal mitt hjärta helt är hane nummer 2! 😀

Så hela den här dagen har bestått av bilåkande & valpbesök då jag, morsan & Anders åkte upp till kennel Mjöskastellet i Moelv i Norge där vi hälsade på. För mig är det viktigt att ha en bra kontakt med uppfödaren, därför ville jag träffa henne innan jag bestämde mig helt. Samt att jag ville träffa mamman till valparna. En annan otroligt viktig sak är att jag ska känna mig så trygg som möjligt med mentaliteten & det hade inte mamman några som helst tvivel om. 🙂 Hon var en trevlig, hungrig & harmonisk mamma, precis så som man vill att dem ska vara.

Om exakt 4 veckor, närmare bestämt den 7 Januari så blir nästa bilresa av & den gången för att hämta hem min lilla Zoom! Det ska bli grymt att starta nästa år på ett sånt sätt & jag hoppas att oturen håller sig långt borta från mig!

Med Zoom så ska det tränas & tävlas massor, freestyle, agility, lydnad & utställningar väntar, men först ska han såklart växa upp & bli en trygg individ, det är viktigast. Han är min biljett tillbaka in i hundvärlden & alla tävlingarna, det som jag tycker är ALLRA ROLIGAST här i livet!:D Och ingen ser fram emot det lika mycket som jag.

6 thoughts on “Jag ska bli hundägare igen!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *