Starkt misstänkt Porta Cava Shunt

Ni som följer min blogg vet sedan tidigare att Lix förmodligen har Porta Cava Shunt (PSS). Idag var hon inne på djursjukhuset för fler provtagningar på gallsyrevärdet. Det ska ju ligga på max 10, & är alltid lägre när hunden har varit fastande minst 8 timmar. När Lix var fastande så låg värdet på 69, & när hon hade ätit steg det till 191. 🙁 Detta stärker misstankarna om att det är just PSS som hon lider av. Nu väntar utredning på Strömsholm för den lilla räven.

Foto: Carina

Foto: Carina

När det gäller ärftlighet så finns det inget som bevisar att det är ärftligt, men självklart ska ingen ta några valpar efter Lix. Hennes föräldrar & syskon kan däremot gå vidare i avel. Veterinären sa att det är vanligare på små hundar, men mer än så i ärftlighet vet man som sagt inte. Att Rally skulle få ännu en avkomma med PSS är lika troligt som om vem som helst skulle få det. Så veterinären tyckte att Rally kan få en kull till. 🙂

Lix är bättre nu för tiden, vilket är oerhört skönt, men helt symtomfri är hon inte. Och kommer säkert aldrig att bli det heller. Hon kommer förmodligen att kräva specialmat med låg fetthalt resten av livet, men om det hjälper henne att må bättre så är det såklart värt det.

Ni som inte brukar följa min blogg kan läsa här om ”starten” på Lix problem. Hon bor inte längre hos mig & kommer inte heller att göra det framöver, utan hon bor hos sin mamma Rally, kullsyster Hippo, ”moster” Clara & Carina & gänget. 😉 Här kan ni läsa om varför. Men även om hon inte bor hos mig så älskar jag den lilla räven oerhört mycket & kommer alltid att göra det. <3 Och jag hoppas att Strömsholm kan hjälpa henne så att hon kan få ett bra hundliv resten av sina år (som förhoppningsvis är många!).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *