Valpförberedelser

Här hemma pågår förberedelserna för brinnande livet. 🙂 Det är mycket som ska fixas, men det känns ändå som att jag har kontroll på läget.

Inatt kunde jag inte alls sova så jag satt uppe & läste i Lundehundboka. Där fick jag lära mig att lundehundar inte går dräktiga lika lång tid som alla andra hundar, utan max 61 dygn. Man ska vara fullt redo från dygn 56, för de kan komma redan då. Med andra ord lär det inte bli några ”alla hjärtans dag-valpar”, men å andra sidan så får jag träffa de små underverken lite tidigare. 😀

Hämtade upp Rally’s valplåda ur källaren & mätte lite & sådär, för på onsdag ska jag få hjälp av farsan & lillebrorsan att fixa till den så att den blir perfekt. 🙂 Måste ju sätta i rundstavar & sänka ena kanten så att Rally tar sig in & ut ur lådan utan problem.

Har även fixat så att valparna får ett värmeelement hos sig, samt en webcam så jag kan hålla koll på dem hela tiden. 🙂 Min lillebrorsa byter jag inte ur mot någon!! Bara så att ni vet. 😉 För ja, det är han som hjälper mig med det mesta som ska fixas.

Åh, jag längtar så mycket, tänk att om mindre än 1 månad så har jag ett gäng valpar här! 😀 Det är helt sjukt, som jag har drömt om det i flera år, snart går den drömmen i uppfyllelse! Det är oerhört spännande, & nervöst, men som sagt, jag har så mycket hjälp runt omkring mig så det kommer att bli bra det här. 🙂

Intresseanmälningarna rullar in också, det är stort tryck på lundehundsvalpar!! Rally skulle behöva få en 15 stycken om alla skulle få en valp, men vi alla vet ju att hon inte kommer att föda några 15 valpar, & tur är väl det. 😛 Som jag skriver till alla som är intresserade av en valp efter Rally & Casper så har jag inget kösystem som bygger på ”först till kvarn” utan jag kommer att välja ut de jag tror kommer att ge valpen det bästa livet. Det är jättesvårt att veta när jag inte känner de, men samtidigt oerhört kul. Jag önskar dock att alla kunde få en valp, men jag kan inte trolla. Jag hoppas att de som inte får en valp av mig får tag på en lundevalp hos någon annan, för det är helt fantastiska hundar!!

Min kung Magic som liten parvel. Foto: Anneli Rosenberg

Min kung Magic som liten parvel.
Foto: Anneli Rosenberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *