Dagens freestyleuppvisningar

Tyvärr fick vi inte det bästa vädret på uppvisningarna idag, men det kunde ha vart värre. 😉 Vi valde att vara på asfalten då det var VÄLDIGT BLÖTT i gräset. Och varken mitt eller Elin’s program är ju ”fartiga” så risken för att dem skulle bränna upp trampdynor var mycket liten.

141018

Rally tyckte att det var väldigt jobbigt. Hon var låg, osäker & funderade på att dra iväg många gånger – MEN – hon stannade kvar! Sen att programmet inte alls blev som jag hade tänkt mig, ja, det är en helt annan sak. Lundehundar är ju extremt speciella att träna & särskilt tävla med, så många gånger måste man tänka ”outside the box”. Magic lärde mig MASSOR om det, men nu är det några år sen han försvann, så jag behöver påminna mig själv hela tiden att Rally inte funkar som ”vanliga” hundar. Därför är jag trots allt väldigt nöjd med henne idag, just för att hon faktiskt stannade kvar trots att hon var så osäker. 🙂 Och som ni ser på bilden ovan så var det hästar precis bredvid oss & Rally är ju rädd för dem, så ja, ännu en svår störning för min lilla räv.

Jag måste säga att jag är GLAD över att jag inte har anmält henne till någon mer tävling, för jag har nu kommit på en plan för framtiden för hennes del. Nån gång till våren så ska vi ”tävla” freestyle igen, men då enbart i godisklass. Och detta ska jag göra flera gånger för att kunna belöna massor när det behövs & på så sätt försöka jobba bort hennes osäkerhet. För kommer jag i ett läge där jag känner mig annorlunda (nervös, stressad, höga krav på mig själv osv.) så vill/vågar inte Rally vara med längre. Så nästa officiella blir till sommaren/hösten nästa år, det beror på hur det går med godisklasserna & eventuella valpar.

Imorrn ska jag försöka städa här hemma, plus att jag måste gå igenom alla hundgrejer! Har ju inte ”hunnit” gjort det än, tänkte ta det igår, men då blev det inte av, & idag har det varit fullt upp, det är liksom först nu jag har kommit hem & nu orkar jag inte gå igenom allt. 😛 Så jag satsar som sagt på att ta tag i det imorrn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *