Rally’s MH – filmer

140927

Snacka om att jag var trött när klockan ringde imorse! Jag är inte riktigt gjord för att gå upp före klockan sju liksom. 😛 Men det var bara att hasa sig upp, fixa frukost & sen göra sig i ordning & åka till brukshundklubben för att låta Rally genomgå sitt MH.

Rally överraskade mig på några moment, ibland åt det positiva hållet, & ibland åt det negativa. Hon var tuffare mot overallen & skramlet än vad jag trodde, & hon skällde inte hälften så mycket mot figuranten på avstånd plus spökena som jag hade förväntat mig. Frågar ni Rally vad hon själv tyckte var roligast så var det helt klart jakten. 😉 Haha, det hade jag iofs räknat med eftersom hon är en duktig jägare.

Hon var också lydigare än jag trodde! 😀 Hon kom varje gång jag ropade på henne, inte alltid i full fart, men hon kom fram & lät mig fånga henne. Vi har ju haft väldiga problem med det den senaste tiden, så snacka om att jag blev positivt överraskad! Min duktiga lilla räv. <3

När det kommer till skotten så blev jag väldigt förvånad, & ja, även lite besviken, för hon har ALDRIG visat någon skotträdsla förut, men hon blev verkligen sketarädd när det small! 🙁 Så efter första skottet så avbröt vi eftersom hon inte kom tillbaka varken till leken eller till mig. Hon stack inte iväg, men hon visade tydligt att hon var rädd.
Men det var ju samma sak med Java, hon var helt skottfast tills hon gjorde sitt MH, & efter det var hon ”förstörd”, men å andra sidan så upptäckte vi ju att hon var väldigt sjuk när hon gjorde MH:t, så det påverkade säkert en hel del.

Min snälla lillebrorsa ställde upp & följde med, samt filmade så gott som alla moment. Så här kommer filmerna:

6 thoughts on “Rally’s MH – filmer

 1. Tycker inte du ska vara besviken med skotten. Tänk på att Rally gjorde en massa moment som skrämde upp henne sedan innan. Huvudsaken är ju att Rally klarar av nyåren utan att behöva medicineras och då har det ju inte varit spöken och overaller som flyger fram från ingenstans. Visst kan man mäta upp mentaliteten i ett MH, men det behöver ju inte betyda att hon är rädd för skott utan har svårare att släppa bort rädslan och gå vidare. Sedan klarar ju Rally av att tävla inför publik utan att bli rädd samt ställas ut och bli genomkollad på ett bord. Man får helt enkelt bära upp de viktigaste egenskaperna att du kan tävla henne 🙂 för det finns ju hundar som har bra MH men inte klarar av att tävla 🙂

 2. Jag håller med föregående talare! Har kikat på en del MH’s och Rally verkar ju inte så rädd som många andra är. Jag är dock orolig för Eyvinds MH. Han är väldigt reserverad mot främlingar och har svårt att leka med främmande folk… Han är verkligen husses och mattes hund.. Men huvudsaken är ju att Rally klarar raketer, tävlingar och sånt ni sysslar med. 🙂

  • Rally hälsade knappt på figgarna & lekte inte med dem. 😛 Hon bara konstaterade att dem var där & sen brydde hon sig liksom inte. Så det är ingen fara om hunden inte gillar främlingar. 😉

   • Till Ingrid man får tänka på att man inte gör MH för att sträva efter att hunden ska ha en önske mentalitet, man gör det för att testa och se hur hunden reagerar i jobbigasituationer under unghundsåldern. Det är samma underbara hund som innan:)

     • Det behöver det inte vara olika raser individer har olika intressen för nya människor. Det kan ju vara ett enormt plus tänker jag om man går lös med hunden och den inte bryr sig om främligar så länge de inte är aggresiva:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *