Våga satsa på drömmen?

Sent igår kväll såg jag en annons som fick mitt hjärta att fullkomligt smälta. Jag blev kär på en halv sekund & var bara ”tvungen” att skriva till uppfödaren & fråga om just den valpen jag sett fortfarande var ledig. Sen blev det en lång natt där jag mest låg nervös & väntade på svar. Inom mig växte sig en dröm allt starkare & starkare, & jag kunde inte ignorera den & den underbara känslan som den gav mig, i hela kroppen. Mitt hjärta hade gjort sitt val & det kändes bara så himla rätt.

I eftermiddags kom första svaret, & ja, hon finns kvar! ”Problemet” är ju bara att jag inte hade tänkt att köpa en ny hund NU, utan om typ 1 år. Men kanske vill ödet annorlunda? Allt känns som sagt väldigt rätt, utom just tidpunkten, men det kanske är värt att ändra på den för att förverkliga sin dröm?

Jag tänker inte sälja Rally i första taget, utan min tanke är samma som när jag köpte Rally – att jag ska ha 2 hundar! Jag kommer i så fall med andra ord att fortsätta träna & tävla med Rally, men utan att pressa henne för mycket. Jag vill ju träna & tävla mycket, det är ingen hemlighet, så att skaffa ännu en hund där jag får utlopp för det som får mig att må så mycket bättre, kanske inte är så fel? Och som sagt, detta är ju ingen ny tanke, utan jag har haft den i ett par år.

Rent praktiskt & ekonomiskt så är det inga problem, så dem bitarna behöver jag inte fundera på.

Så frågan är nu; ska jag följa min dröm & köpa den här bc-tiken som jag har fallit pladask för? Eller ska jag bita ihop & vänta nåt år? Jag frågar mig själv; varför ska jag vänta? Min tanke var att få mer tid med Rally, men den här valpen kommer i så fall inte att komma hit fören i mitten/slutet av November, så jag & Rally har ändå tid på oss.

Jag får tills på söndag eftermiddag på mig att fundera & fatta ett beslut. Jag vill inte köpa nån hund på impuls, därför frågade jag om jag fick ”boka” valpen tills dess, & det fick jag.

140918

Egentligen spelar det ingen roll vad alla ni andra tycker & tänker, för det är upp till MIG att avgöra hur mitt liv ska se ut. Men jag tackar ändå inte nej till era tankar & kommentarer, så länge dem är på en trevlig nivå. Kommentarer som jag anser vara otrevliga kommer att raderas direkt.

13 thoughts on “Våga satsa på drömmen?

 1. Känns det rätt så ta chansen!
  Det gick 3v från det att mina pärlor försvann tils jag hittade Thea. Dels kände jag att vardagen utan hund sög, dels var hon en alldeles perfekt valp. Ångrar inte att jag tog chansen,fastän jag fortarande var jätteledsen över att mmina andra hundar inte fanns längre. Man vet ju inte om eller när det kommer kännas rätt nästa gång!

 2. Det är svårare att hitta rätt hund än att hitta tiden och möjligheten till en till hund 😉 Vem säger att precis rätt hund finns att köpa när du tänkt dig att det passar bra att utöka familjen?

 3. Klart du ska följa din dröm, men ta inte detta som dömande för det är det verkligen inte! Så du vet, men jag tänkte – när Java var sjuk så frågade du folk om de kunde hjälpa dig med veterinärkostnaderna för att du inte hade råd själv. Bra initiativ dock, men hinner du spara ihop så pass mycket pengar som en renrasig bc kostar?

  Som sagt, Inte dömande, bara en liten undran

  • Ja, just då hade jag väldigt dåligt med pengar, men nu har jag fått ihop en del plus att jag får ut en ganska stor summa efter Java. Eftersom hon var ganska meriterad så var hon värderad ganska högt, så med dem pengarna kan jag köpa en ny hund PLUS ha en del över. 😉

  • När hunden har fått en merit så ringer man försäkringsbolaget & berättar det & då får man höja livförsäkringen om man vill. Java fick höjning för sina uppflyttningar i agilityn, titeln i freestyle samt titlarna i lydnaden.

 4. Jag hade väntat med att skaffa en ny valp, jag tror Rally behöver mer tid. Hon har ju flängt fram och tillbaka mellan olika hem och jag tycker hon förtjänar tiden att vara ensam tillsammans med dig en stund. Samt har ju du skrivit att ni har en del att träna på. Sedan tror jag du själv behöver hitta lugnet lite det har ju vart år av stress fram och tillbaka till vetrinären, jag tycker du förtjänar en lugn period i ditt liv. Tror alltid det kommer komma fina hundar ha inte brottom är mitt råd 🙂

   • Jag vet att det dock är svårt ligger just nu tre valpkullar jag vill ha en ny hund i från detta år. Men vi är inte redo ännu för detta så det är bara att vänta in nästa rätt tillfälle men stammen kommer ju fortfarande gå vidare i avel så jag är inte alls rädd för att jag inte kommer hitta den perfekta nya hunden:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *