Träningsplaner framöver

Dagens planer blev ändrade i sista stund, men så blir det ju ibland, tur att man är flexibel! 😉 Så istället för Frödingleden så blev det kolonilotterna, den sträckan är lite längre, men betydligt lättare att gå. Det var längesen jag såg en orm sist, men idag såg vi 2 stycken!! :O Jäkla äckliga djur, försvinn!! Jag är så ju ormrädd att det är pinsamt, hoppar & skriker som en galning & hundarna tror att jag helt har tappat vettet, haha. Så ja, den formen av inkallning funkar också! 😉

Rally fortsätter att söka stenar/stubbar & Clara hänger efter. Idag förstod även Bira att om man hänger med småttingarna & gör som dem gör så får man godis! 🙂 Sen är ju inte Bira lika smidig som småttingarna, så många gånger kom hon bara upp med framtassarna på stenarna/stubbarna, men det räckte för henne. Hon försökte & det är det viktigaste.

140904

Direkt efter promenaden blev det en dusch eftersom jag var sjösvett. 😛 Sen klippte jag klorna på min räv & efter det dammsög jag lägenheten. Om typ 20 minuter ska Bira hem & nån gång efter det så tänkte jag träna lite trick med Rally. Jag ”glömmer” ju att träna på dagarna, kan komma på det när jag lägger mig, men då är det ju lite sent. Måste försöka skärpa mig med det, för går det för lång tid mellan träningarna så hinner hon kanske glömma dem nya sakerna vi tränar, & man vill ju gärna inte behöva börja om hela tiden.

Min tanke är att jag även ska börja träna med Bira, & det ska bli oerhört spännande! 🙂 Jag har aldrig tränat en schäfer på det sättet, så jag ser det som en möjlighet att få fler erfarenheter & lära mig själv mer. Så nån dag nästa vecka (?) ska jag testa lite olika belöningar på henne utomhus & se vad som funkar bäst, leksak eller godis.

Jag har ju känt ett behov av att skaffa en ny bc redan nu just för att jag är rädd att överträna Rally, men om jag då även fokuserar på att träna Bira så kommer mina behov helt klart bli tillgodosedda! Plus att det är roligare att träna hund om man har flera, för då kan man bara byta hund när det krånglar. 😛 Haha, perfekt för mig som har så dåligt tålamod.

Men som sagt, det blir nästa vecka det, ska försöka få till 2-3 seriösa pass UTOMHUS då. Är det nån som är sugen på att vara med & träna så säg bara till, jag har gärna sällskap! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *