Från noll till avancerad!

Ja, ibland går det fort, minst sagt. 😉

Under första halvan av dagen så var jag inropare på Karlstad BKs rallylydnadstävling & självklart var Rally med. Jag hade förväntat mig att få säga till henne mycket då hon så gott som alltid skäller &/eller gnäller när hon ser andra hundar, så döm av min förvåning när hon sitter snällt bredvid mig – knäpptyst!! :O Så himla duktig, det hade jag verkligen inte räknat med.

När första hunden på vår bana skulle starta så insåg domaren att dem behövde en ”honnörshund” & då fick Rally hoppa in. Jag var jätterädd för att förstöra för den som tävlade, så jag satt på huk med Rally hela tiden & försökte få henne att vara så stilla som möjligt. Det gick helt okej, lite otålig var hon, men tyst! 🙂

Sen när det var dags för sista hunden så behövde dem någon som skulle gå banan (som störning till den som låg i honnören) & gissa vad, jo, då fick Rally hoppa in igen! Jag tänkte mest ”shit, hon kan ju ingenting”, & sen kom jag på den briljanta idén att vi kunde träna lite följsamhet & proppa henne full med godis. 😉 Sen när jag kom in på banan så insåg jag att godis inte skulle bli så poppis eftersom det skulle vara en annan klass senare på samma bana. Så vi fick köra igenom hela banan på vårt sätt, helt utan belöning! Här kunde jag ha fallit i tårar av glädje, för jävlar i havet vad duktig hon var!! <3 Hon gjorde exakt allt jag bad henne om & hon gjorde det med glädje! Jag som typ aldrig har sett en rallylydnadsskylt & ännu mindre förstått vad dem betyder hade fullt sjå att försöka komma ihåg hur det hade sett ut för ekipagen som startat under förmiddagen. 😉 Gick väl sådär, jag fick beröm av domaren (som kände en som har en lundehund, så hon visste precis hur svåra dem kan vara) & direkt vi kom av planen så blev det godisbelöning i massor för min lilla räv! 😀 Så himla duktig, jag var så stolt att jag hade kunnat bryta ihop fullständigt.

140830

Sen hade jag tänkt att stanna kvar & titta på Anna & Sirius (bilden) när dem startade även på eftermiddagen, men jag var så himla sliten att jag istället valde att åka hem. Jag måste lyssna på min kropp, annars kommer jag att krascha, så jag valde att vara nöjd över min insats som inropare & stand in på banan.

Nu har jag vilat i sängen några timmar & känner mig redo för dagens nästa projekt. 🙂 Det blir en långis längs Edsgatan tillsammans med Carina & Clara. Blir skönt att ”gå av sig” efter att ha stått stilla såpass mycket. Tack & lov så hade jag ju ingen aning om att jag & Rally skulle hoppa in sist & köra banan, för isf hade jag väl vart dretnervös också! 😛 Haha.

Om vi orkar så ska vi träna lite inomhus sen, & imorrn väntar stor hundträff i sandtaget på Sörmon. Så ja, vi har att göra. 🙂

2 thoughts on “Från noll till avancerad!

  1. Vad kul att det gick så bra för Rally! Känns underbart när hundarna är så duktiga och att man ser glädjen i det de gör! :’)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *