Nu är Rally slutkörd!

Inatt lyckades jag sova ganska mycket, vilket verkligen behövdes! Jag funkar inte riktigt utan sömn, men vem gör det? 😉

Bira kom som vanligt på ”morgonen” & efter att ha sovit lite till så var det dags att gå ut på en långis med ett gäng andra personer som bor här i området. Vi gick elljusspåret & hade hundarna lösa i omgångar, först dem små, & sen dem stora (detta för att undvika att småttingarna skulle bli nersprungna av dem stora).
Med Rally tränar jag mycket att hon ska hoppa upp på stenar & stubbar & då får hon godis, detta för att öka hennes vilja att samarbeta. För hon hoppar upp & sen söker hon ögonkontakt med mig, precis så jag vill ha det. Det enda som vi måste jobba liiite mer på är att hon ska stå kvar längre tid på stenen/stubben, men det kommer.
När Bira var lös så sprang hon med Noob som är korsning mellan schäfer & vit herdehund & dem passade verkligen varandra! Värsta rejset med Bira’s alla ljud, haha. 😛

140826

Efter långisen så var det vila för hundarna & jag satt här vid datorn. Håller på att sälja av lite hundgrejer som jag inte använder, så jag får mäta en hel del samt kolla upp fraktpriser för massa olika saker & sånt tar sin tid. Men det är helt klart värt det, jag tar gärna emot varenda krona jag kan få! Så gissa vad jag har för uppdrag imorrn? Jo, just det, posta paket! 😛

Nu på kvällen så åkte vi iväg till Karlstad BK & tränade agility tillsammans med Nathalie & ett par till (som jag aldrig har träffat tidigare). Rally som inte har kört på väldigt länge var superduktig! Emellanåt sprang hon sina egna vägar, & det där jävla däcket var svårt, men hon var glad hela tiden. 🙂 Förutom däcket & hopphinder så tränade vi på balansen & slalom. Nathalie hade tips på ett nytt inlärningssätt på slalom som jag nu testar & jag måste säga att jag tror på den idén. Detta sättet medför att hunden från början får ett ganska självständigt slalom & det är precis vad jag är ute efter! På balansen tränade vi kontaktfält med hjälp av en godislåda & så ska vi fortsätta träna ett tag framöver för att se om den lilla räven kan tänka sig att gå ner på kontaktfälten istället för att hoppa över dem.

Nu ligger Rally utslagen & sover här bredvid mig, med all rätt med tanke på att det har varit en hel del idag. Själv ska jag försöka sova ganska tidigt så att jag är pigg & orkar med morgondagen & vad den har att erbjuda. Vi startar redan kl. 11 med en långis med samma gäng som idag (plus minus nån), sen har jag terapi kl. 14:30, Bira ska hem kl. 16 & efter kl. 17 ska vi äta hemma hos morsan. Så ja, krafter behöver jag verkligen ha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *