Tränar kontakt

Tanken idag var att gå en långis med lite annat folk som bor på Kronoparken, men tyvärr så blev den promenaden inställd. Så jag & Carina gick en långis själva med Rally & Clara. 🙂 Och jäklar vad mycket vatten det var överallt – till Clara’s stora lycka, haha.

140823

Grillen på grillplatsen inspekteras ALLTID då det kan finnas matrester kvar, fråga Rally, en gång hittade hon en bit korv. 😉

1408231

Försöker även att jobba med kontakten mellan mig & Rally, så hon fick hoppa upp på olika stenar & stockar för att få godis, & det tar sig. 🙂 Hon brukar söka efter stenar & hoppa upp, men så hoppar hon ner för snabbt & springer vidare. Så jag vill att hon ska söka stenar, hoppa upp, & sen vänta på mig tills jag säger åt henne att hon får hoppa ner.

1408232

Tränar även på att hon måste få tillåtelse att springa lös efter att man har tagit av kopplet. Som det är nu så hinner man knappt ta av kopplet innan hon springer iväg, & så vill jag inte ha det. För om kopplet råkar åka av (vilket händer ibland) så vill jag inte att hon ska sticka iväg direkt. Så ja, vi jobbar vidare. 🙂

Imorrn blir det stor hundträff i sandtagen på Sörmon med Hundliv i Karlstad. Nyttigt & roligt att träffa massa olika folk & deras hundar. Numera är ju hundarna indelade i grupper beroende på storlek & det uppskattar verkligen Rally då hon tycker att stora hundar är lite läskiga. Är det bra väder så åker kameran med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *