Slutet är här nu

Herregud, jag vet inte hur jag ska sammanfatta allt, förutom att det är slut nu. 🙁 Eller ja, imorrn ska jag ringa till Solstaden & beställa en tid, förhoppningsvis får jag en på fredag, sen är det slut.

140812

Jag har pratat med en hel del olika personer idag om Java & situationen vi befinner oss i. Jag har gråtit så mycket att det känns som att huvudet snart ska sprängas, & värre lär det bli. När jag pratade med veterinären så frågade jag alla frågor jag hade skrivit upp, plus följdfrågor. Hon berättade att enbart rehaben efter artroskopin skulle ta runt 1 år(!!) & då var det enbart det benet som behandlades, resten var ju kvar. Hon sa att det skulle bli väldigt dyrt & än en gång är pengarna med i spelet. 🙁 Jag frågade hur hon hade gjort om det var hennes hund, & hon sa först att hon inte visste vad hon skulle svara, för Java är ju ett sånt komplicerat fall. Till slut sa hon att med den prognosen hon har i dagsläget så skulle hon inte fortsätta. Hade det som sagt ENBART varit höger framben så hade hon (liksom jag) kört vidare, men smärtan i resten av kroppen då? Hon har visat hälta på 3 ben, samt mycket smärta i ryggen, plus dem andra skumma symptomen. Det är bara så himla mycket & det skulle krävas ett stort mirakel, eller kanske t.o.m. flera stycken stora mirakel, för att Java nånsin skulle kunna leva ett värdigt hundliv.

1408121

Jag har aldrig sett en hund som älskar att springa så mycket som Java gör. Så att hålla henne i koppel resten av livet är inte schysst nånstans. Hon är född fri. 😉 Så det har hjälpt mig att fatta det här beslutet, för hon är verkligen ingen koppelhund, det kan ALLA som känner henne intyga!!

1408122

Så imorrn blir det spring i skogen med Bira, på torsdag en resa upp till Sunne & hennes kullbror, & på fredag startar vi med agilityträning innan det är dags att ta farväl. Ni anar inte hur fruktansvärt ont där här gör i mig, det bränner i hela bröstkorgen & magen knyter sig. Och ändå är den fysiska smärtan absolut ingenting jämfört med den psykiska!

Men jag tänker inte på mig nu, utan jag fokuserar på min finaste tjej, min prinsessa, som jag kommer att minnas såhär:

18 thoughts on “Slutet är här nu

 1. Fruktansvärt tragiskt att läsa… Jag känner inte dig eller dina hundar, men ni finns i mina tankar.

  Jobbar själv på djursjukhus och vet hur svåra beslut man som djurägare kan bli tvingad att fatta. Någonstans måste man ju tänka att hundarna har ett privilegium som slipper lida sin sista tid eftersom vi kan fatta ett beslut att låta dem somna. Detta privilegiet har inte vi människor. Men det gör det inte mindre sorgligt eller tungt, framför allt när det inte är ett ”solklart” fall.

  Tänkt aldrig att du kanske fattade fel beslut. Allt du har gjort, har du gjort för Java och så även denna gång. Det kommer alltid att vara rätt beslut att göra det man anser vara bäst för hundens skull.

  Stor styrkekram till er!

 2. Jag kan inte annat än säga hur ledsen jag är för din skull. Jag tycker du har kämpat så länge och hårt, många gånger mer än vad de flesta skulle ha orkar gjort.
  Jag förstår ditt beslut, och önskar så innerligt att det fanns något jag kunde göra!
  Kram

 3. Asså, dom där filmerna <3 <3 Sitter o småler samtidigt som det gör ont i mitt hjärta att läsa det du skriver. Men jag förstår ditt beslut, o jag tror att det även är det enda rätta. Av det jag läst om Java så verkar det absolut som att hon ska vara FRI om hon ska få ha ett värdigt hundliv. Ett liv i koppel är INTE det.
  Många styrkekramar till dig och Java <3 <3 <3 <3

 4. Åh vad jag lider med dej
  mina tårar rinner när jag läser om dej och din hund och alla känslor
  jo jag vet oxå att det gör galet ont att behöva ta det beslutet som du nu gör 🙁
  önskar verkligen jag kunde stötta dej i detta och vara nära och ge dej en varm kram men jag gör det här
  kram från mej o mina små taxar

 5. Det är en otrolig kraft du har som alltid lyckas sätta dina fina hundar i första rummet och tänka på dem. Java hade aldrig blivit den fantastiska hund hon är utan dig. TACK för att vi har fått vara med på resan.

 6. Å så jobbigt och hemskt och hjärtslitande. Styrkekramar!

  Hon har fått alla chanser till ett gott liv. Du gör det klokaste och viktigaste för din hund.

 7. Åh, ni finns i mina tankar. Vet hur du känner dig och har även sett hur mycket du har kämpat, bet oxå att man kommer till en gräns så förstår hur du känner nu. Oavsett vad så kan ingen säga att du inte gjort allt du kan för javas skull, men ibland måste man tyvärr välja denna väg.. Styrkekram!

 8. Åh, jag vet inte vad jag ska skriva. Tårarna kommer inte ens – jag är bara alldeles illamående av sorg. Kan inte titta på filmerna nu, det får bli sen.

  Ska planera med härlig promenad, hundbad och en massa gott tugg tills på torsdag. Är så glad för chansen att få träffa Java då. ♥

  Tusen kramar.

 9. Pingback: sorg och tacksamhet / grief and gratitude » Fantasiums Fotoblogg -

 10. Tårarna bara rinner på mig, jag kan ärligt säga att jag vet precis vad du går igenom. Jag plågades av samma tankar när Exxa fick cancer, just det här att veta om man gör rätt eller inte… det är fruktansvärt. Mitt enda råd är att gå på din magkänska. Jag fick höra av alla, inklusive veterinärer att jag borde ha avlivat Exxa när hon fick cancer men magen sa nej och jag fick ju nästan två extra år tillsammans med henne där hon mådde bra efter omständigheterna. Och när hon fick livmodersinflammation som läkte ut i buken hade jag väldigt kort tid på mig att bestämma mig och det var det värsta jag varit med om. Min tanke var att hon hade kämpat tillräckligt och att hon skulle få vila, även om det var det värsta beslutet som jag någonsin har fattat. Fortfarande är det oerhört tungt att leva utan henne. Men du känner Java bättre än någon annan, du vet vad hon behöver för att må bra så gör det som känns rätt för er! Och blir det så att du känner att hon inte lever värdigt längre så njut av de sista dagarna, ta massa kort på er tillsammans och skriv ner alla minnen. Det är ett mirakel i sig, att ha fått äga en hund som ger så mycket som Java har gett till dig. Stor styrkekram!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *