Helt förvirrad. Finns det hopp?

Nu fattar jag absolut ingenting. Veterinären på Strömsholm ringde mig för en stund sen, & nu lät hon helt annorlunda. Hon tycker att vi ska avvakta med dem reumatiska proven ett tag till, för att ge den behandlingen hon går på nu en ärlig chans. Tisdag den 12 Augusti skulle hon ringa mig igen för att checka av läget. Därefter, om hon inte är bra så ska vi skicka in dem där blodproven, & om dem är negativa (alltså om hon inte har nån reumatisk sjukdom) så vill hon göra en artroskopi i höger bogled. När vi var där så var hon ju så himla noga med att ”varna” mig för att det förmodligen är kört för Java, men nu bad hon mig bara att ta det lugnt, ha tålamod & vänta. Betyder det att hon anser att det finns hopp? Eller varför sa hon så idag?

140801

Missförstå mig rätt nu, jag vill mer än gärna att Java ska må bra & fortsätta leva, men jag blir så förvirrad när det låter så olika. 🙁 Jag slits liksom mellan hopp & förtvivlan & det är jävligt jobbigt. Jag vill bara veta, så att jag vet hur jag ska förhålla mig till allt & vad jag ska förvänta mig. Jag är rädd för att hoppas för mycket, för jag vet hur förstörd jag kommer att bli om det skiter sig. Samtidigt så vill jag inte ge upp, inte om hon fortfarande har en chans.

1408011

Men vi säger att dem gör en artroskopi & faktiskt hittar nånting i bogleden, & på så sätt hjälper henne. Vad händer med alla andra symptom då? Hon är ju smärtpåverkad i så gott som hela kroppen, har fett i avföringen & vita blodkroppar i urinen. Försvinner allt det av sig självt om bogen blir bra?! :O Alltså, förstår ni hur jag tänker? Eller förstår ni nånting som inte jag förstår?

1408012

Jag vill som sagt helst av allt ha kvar min prinsessa, min finaste tjej, tänk om vi ändå kan få njuta av varandras sällskap i några år till, vad glad jag skulle bli då. Men vart ska jag få 15 000:- ifrån? Det är vad hennes artroskopi kommer att kosta, & nu lät det inte som att veterinären vill vänta ända tills December, utan göra den redan under hösten.
Jag har hört talas om Bosses hundhjälp där man kan söka bidrag, finns det fler ställen? Om veterinären tror att det finns hopp så vill inte jag vara den som säger nej & därmed inte ger Java chansen. Så på nåt sätt måste jag få in pengar. Tänk om jag själv bara hade varit frisk & därmed klarat av att jobba, då hade jag haft mer pengar. 🙁 Men, men, inte så mycket att göra nånting åt nu, utan jag får istället fokusera på att försöka lösa det på nåt annat sätt.

bidrag

4 thoughts on “Helt förvirrad. Finns det hopp?

 1. Gud va konstigt att hon helt plötsligt bara byter sådär ! O jag förstår hur du tänker, kan ju bara inte vara möjligt att endast en problematisk bogled kan orsaka alla andra symptom?? Låter ju helt otroligt i sånt fall..
  hoppas ändå att det går åt det ljusa hållet där Java får en andra chans och blir BRA!

  • Ja, att en artroskopi skulle få bort allt har jag svårt att tro på, tyvärr. Jag får skriva ner massa frågor & tankar så att jag inte glömmer nånting när hon ringer om typ 2 veckor.

 2. Vilket dilemma! Jag tror att det bästa är att avvakta, inte hoppas för mycket och se om behandlingen kommer att hjälpa.
  Jag tvivlar på att en artroskopi löser problemet, men du kanske får ett mer utvecklat svar och kan lösa en bit av pusslet. Jag tror också att en hund som varit sjuk/haft problem länge, kan utveckla en hel del följdsjukdomar och fler symptom eftersom kroppen varit utsatt för sjukdom och smärta under en tid.
  All lycka till er, och säg till om jag kan hjälpa på något sätt!
  TG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *