Ett vidrigt beslut

Allt jag kan tänka på är Java, men det är ju inte så konstigt. Vill tacka er för alla kommentarer jag har fått, även om dem inte gör det lättare för mig att fatta ett beslut. 🙁 Det är bara jag som känner henne bäst, & det är väldigt jobbigt att inse. Hon är MITT ansvar, det är JAG som bestämmer, ingen annan kan fatta beslutet åt mig. Det gör så ont, hon räddade mig & nu vill jag rädda henne, men kan jag göra det? Eller räddar jag henne bäst genom att släppa henne fri?

1407291

Min fina tjej, jag hade ju såna planer för oss två tillsammans, ska vi verkligen kasta bort dem? Vi skulle ju bli bäst, träna & tävla så mycket vi bara orkade, men se vad som hände. Sjukdomarna har bara avlöst varandra, hon har varit med om så himla mycket. Envisa urinvägsinfektioner, magsjukan, problem med kisseriet, ryggont, analsäcksproblem, klåda, brusten juverböld, blodböld, cystor på äggstockarna, början av utveckling till livmoderinflammation, brunaktiga flytningar, feber & det hon lider av nu. Hon är bara 3,5 år. Hon är en sån kämpe, har låtit sig behandlas av alla möjliga personer på alla möjliga sätt & bara fortsatt att älska livet. Det finns ingen så levnadsglad som min tjej, ingen.

140729

Precis som när jag tog bort Magic så står jag fast vid att aldrig behålla en hund i livet enbart för MIN skull, utan jag tänker i första hand på HUNDEN. Men det betyder inte att det gör mindre ont inombords. Om det bara fanns garantier eller iaf stora chanser att hon kunde bli bra, då hade jag inte tvekat på att kämpa ännu mer. Men prognosen ser inte god ut. 🙁

1407134

Men jag har bestämt mig för att ge henne 2 veckor, märker jag ingen förändring så får himlen tillbaka sin finaste stjärna. Jag tänker följa veterinärens råd, enbart rastningar & vila, ingenting annat. Ja, förutom mat & mediciner då. För om 2 veckor så ringer veterinären för att checka läget, så det blir ”en bra deadline”. Det känns vidrigt att tänka såhär, & ännu värre att skriva det, men jag har inget val känns det som. Jag vill inte se henne lida längre, hon har lidit nog.

1407293

Om jag bestämmer mig för att ta bort henne så kommer hon att få ytterligare några dagar efter dessa 2 veckor, & dem dagarna ska hon få njuta av livet så mycket hon bara vill. Jag ska försöka låna Bira, ta en långis i skogen, låta henne bada massor, leka med bollar, träna agility & allt annat som hon älskar så högt. Dem sista dagarna i livet ska vara underbara, även om hon får ondare då. Java springer fast det gör ont, just för att hon älskar det så mycket, så jag ska kolla upp om jag kan ge henne mer smärtstillande dem dagarna isf, för att försöka minska smärtan så mycket som möjligt.

1407292

Det finns ingen som min Java, jag kommer aldrig att hitta en hund som passar mig lika perfekt som hon gör. Och just nu vill jag inte ha nån annan hund, jag vill ha Java eller ingen alls. Så nej, jag vet inte vad som händer med Rally, för just nu är Java allt jag kan tänka på.

13 thoughts on “Ett vidrigt beslut

 1. Fy vad tråkigt!
  Mina 2 gick bort för två veckor sen. Dom rök ihop och min lilla dog direkt. Den stora fick somna in 6h senare, det var inte så mycket lättare men vi hade iaf tid att säga hejdå och hon fick göra allt hon älskade att göra. Tycker det är jättestarkt att du ser till hundens bästa. Vet inte vad jag ska säga.. men så tråkigt med en sån ung hund =/

 2. Men åh… tårarna trycker redan. Snälla fina Java, åh vad jag önskar att det blir bättre!! <3 <3 <3 vi håller alla tummar o tassar åt er <3

  • Tack, men tyvärr tror jag inte att det finns nåt hopp. Jag har svårt att tro på mirakel & det känns som att det är det enda som kan rädda henne.

 3. Ja, tårarna rullar verkligen på flera stycken här hos oss. Precis som du skriver är Java en kämpe och betyder så mycket för många. Fruktansvärt svårt beslut du måste fatta.

  • Ja, jag vill inte att det ska vara sant, men jag måste tänka på henne i första hand. Hon mår inte bra som det är nu & det sista jag vill är att hon ska lida. Hon förtjänar det allra bästa, min fina prinsessa. <3

 4. Jag har följt er resa ett tag och lider så med dig. Vet hur det är att ha en sjuk/skadad hund iom hela min kelpie Caseys skadehistorik. Fick också ta beslutet att låta honom vandra vidare och gav honom bästa sista dagarna i våra liv. Jag hoppas, oavsett hur det blir att då får fina dagar med Java.

  Kramar

  • Ibland är det det bästa man kan göra för sin bästa vän, även om det är jävligt jobbigt själv. Men man får inte vara självisk & behålla en hund för att man själv vill, utan man måste tänka på hunden i första hand.
   Kram <3

 5. Otroligt sorgligt men fint inlägg. Jag känner varken Java eller dig, jag kan inte säga nåt om vad som är rätt, men tycker att du resonerar klokt kring livskvalitet.
  Jag håller tummarna för mirakel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *