Rasspecial norsk lundehund 2014

140720

Nu har vi kommit hem från rasspecialen & jag är sååå himla nöjd med min fina Rally. Detta var hennes 4:e utställning nånsin (dem andra tre har varit inofficiella) & dessutom ganska stor, hela 73 lundehundar var anmälda. Dem första 3 minuterna så skällde hon på de hundar hon såg, men sen blev hon tyst. 😛 Och jag kunde lämna henne (med kopplet fastknutet i ett staket) & hon la sig snällt bakom stolen i skuggan & bara låg där & väntade, så himla duktig! När jag lite senare lät henne följa med & sitta nära ringarna så bara la hon sig ner & slappade. Ingen stress, ingen osäkerhet, inga ljud. Helt perfekt. I ringen så hade hon fullt fokus på mig & lyssnade superbra, fin kontakt & vad mer kan man begära? Jo, när domaren klämde & kände på henne så accepterade hon även det utan protester, så bättre än så kunde hon inte ha skött sig!

1407201

Dagens kritik löd:
Lovande jun.tik. Bra huvud & uttryck. Fina detaljer i huvudet. Mkt bra hals. Fri överlinje. Bra kroppad. Torr (?) bra benstomme. Välvinklad fr. & b. Rör sig ngt trångt bak. Rastypiskt fram. Bra päls i kommande. Behöver tid för utveckling.
Betyg: Very good

Det var bara 1 juniortik som fick excellent, resten fick very good, så det var en hård domare. Men juniorer brukar ju inte få så bra betyg på utställningar, just för att de behöver växa till sig mer. Så är det ju nästan alltid.

Men jag är som sagt supernöjd med Rally & det ska bli spännande att se hur det går i Ransäter på lördag, då är det 8 lundehundar anmälda. 🙂

One thought on “Rasspecial norsk lundehund 2014

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *