Strömsholm har ringt – hjälp oss!

Nu ÄNTLIGEN har Strömsholm ringt, det var inte en dag för tidigt, snarare några dagar för sent. Det var dock inte den veterinären som vi har träffat som ringde, utan det var en medicinveterinär. Hon sa att ortopedveterinärerna inte kunde hjälpa Java mer & därför ”lämnade de vidare henne” till medicin.

Hon har lite artros i boglederna, vilket var vanligt för arbetande hundar, även om dem brukar vara något äldre innan det visas. Veterinärerna tror dock INTE att det påverkar Java nånting, för det är såpass lite. Så artros i ländryggen & boglederna, men det är ingen förklaring.

Hennes blodprover såg inte så bra ut, hon har lågt antal blodkroppar & lågt albumin. Även hennes blodvärde var sänkt, så det är nog som jag har misstänkt ett tag, nånting som rör sig i hela kroppen (för varför skulle annars hältan byta ben stup i kvarten?).

Veterinären som jag pratade med idag misstänker en sjukdom som heter Imerslund-gräsbeck syndrom, även om alla symptomen inte stämmer. Så när jag har skrivit klart här så ska jag googla på det. Om hon inte har den sjukdomen så kan hon ha en sjukdom som jag tror hette B12. En del border collie’s drabbas av den & den kan vara genetisk. Hon frågade om Java har varit sjuk nån gång tidigare i sitt liv, & jag sa precis som det var – hon har varit sjuk jättemycket, som längst har hon varit ”frisk” i 6 månader i sträck!! För om det är nån av dessa sjukdomar hon lider av så förklarar det varför hon har varit sjuk så mycket.

måndag den 28 Juli kl. 08:00 ska vi tillbaka till Strömsholm för att göra en medicinutredning. Fler blodprover, urinprov, avföringsprov, undersökningar & ultraljud. Fram tills dess kunde hon leva ungefär som nu.

Det finns bara ett problem, ett stort problem. Pengar. Efter alla Java’s omgångar på djursjukhus så har kassan sinat ordentligt, & jag vet inte hur långt jag kommer att kunna gå innan pengarna är slut. Det känns fel att skriva det här, men jag gör det ändå, för jag vill så gärna få dela mer tid med min fina prinsessa. <3 Så om ni som läser har några kronor över & vill hjälpa oss så tar vi VÄLDIGT TACKSAM EMOT DEM!! Alla bidrag, stora som små, är välkomna. För som sagt, snart är den dagen här då jag inte har några mer pengar att lägga på henne, & den dagen vill jag helst undvika, eller iaf skjuta fram så mycket som möjligt.
Så alla ni som bryr er om mig & Java, hjälp oss, snälla, jag ber er.

140717

Annars idag har det inte hänt sådär supermycket. Vi har gått runt 3 km tillsammans med Carina, sen så har jag & Rally varit hemma hos Foxie med familj & hälsat på. Eftersom Therese & Jonas har en liten son så fick Java ligga i bilen (med bagageluckan helt öppen) eftersom hon inte klarar av barn. Rally & Foxie lekte, vaktade området & sen slocknade de. 😉 Oavsett hur lång tid det går mellan gångerna de träffas så leker de direkt de ses. Snacka om att lika barn leker bäst.

1407171

Imorrn ska Rally till Solstaden & avmaskas för att kunna åka till rasspecialen i Norge på söndag. Jag ska då passa på att be om HELA Java’s journal för att kunna ta med den till Strömsholm, för den kan ju vara av intresse.
Sen så kommer familjen Karlstam & hämtar Java, jag vet dock inte vilken tid än, så det måste jag kolla upp. Jag har nästan packat klart allting till henne, bara lite smågrejer kvar.

Nu blev det ett väldigt långt inlägg, men så kan det bli ibland. Och som sagt, det känns fel att be er om bidrag till Java, men jag vill så fruktansvärt gärna ha kvar henne i livet.

Kontonummer 8156-2,703 300 963-5 

2 thoughts on “Strömsholm har ringt – hjälp oss!

  1. Hej, läste din blogg. IGS är är genetisk sjukdom där hundarna har brist på B12. Att ge hunden en spruta med B12 regelbundet hjälper de flesta hundar och de kan då leva ett normalt liv. Symptomen du beskriver skulle även kunna passa in på borrelia. Borrelia kan vara väldigt svårt att hitta i blodet. Så om de inte hittar något. Ge dig inte utan be om ett nytt prov! Borrelia botas med lååång antibiotikakur (även om de flesta veterinärer bara vill ge de vanliga 10 dagarna…). Jag kam tyvärr inte nås på min mail. Jag hoppas att det löser dig för dig och din hund. Kom ihåg att det finns många veterinärer därute! De dyra djursjukhusen är inte alltid de bästa alternativen!!! Nina Melin på Viätts kennel har mycket kunskap om IGS (imerslunds gräsbeck syndrom). Hon är jättetrevlig! Skicka ett PM till henne på Facebook vetja! // Mi Ahl

    • Tack för din kommentar! 🙂

      Jag har redan kontakt med Nina & kommer att fortsätta ha det om det visar sig att Java har IGS. Jag har fått lite info från henne om sjukdomen plus att jag har läst ganska mycket om det nu den senaste veckan. Mycket stämmer ju in på Java, men inte allt, plus att hon säkert har fler symptom, fast som ingen annan än hon själv vet om.

      Hon var negativ på borrelia-provet, men du menar alltså att det kan vara en bra grej att göra om det om det nu inte är så att hon har IGS?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *