Lång- eller korthårig? Vad föredrar ni?

Nu har Java varit ”nakenfis” i lite mer än 3 veckor. I början ångrade jag mig, jag var nästan gråtfärdig, min fina, vackra, långhåriga vovve, all päls bara försvann. Men det var bara att acceptera att hon var nerklippt, jag kunde ju gärna inte limma fast pälsen igen. 😛

Efter ungefär 2 veckor hände nånting inombords & jag fullkomligt ÄLSKADE hennes korta sportfrisyr!! :O Eller ska man säga älskar, för ja, nu älskar jag den! 😀 Man ser hennes personlighet på ett annat sätt, det är svårt att förklara, man måste uppleva det själv. Och hon själv tycker att det är sååå himla skönt med tanke på värmen, & jag tycker det är assmidigt när hon är blöt, för jäklar vad fort hon torkar! Så på torsdag, när hon ska duschas i specialshampoot så kommer jag garanterat inte att klaga. 😉

Vintertid kommer hon dock att få vara långhårig, för att skydda sig lite mot kylan. Hur hon ser ut nästa sommar (för ja, jag hoppas att hon fortfarande finns här då!) vet jag inte än, utan det är nånting jag bestämmer då.

Men ni andra som har långhåriga hundar, rakar ni ner dom? Det blir ju alltmer poppis att göra det. Och ni som gör det, märker ni nån skillnad på dem? Och vilka för- & nackdelar ser ni med det?

Förra året fick jag höra av nån (kommer inte ihåg vem) att man förstörde hundens päls för alltid om man klippte ner dem, men det stämmer inte, inte i Java’s fall iaf. Hennes päls var som vanligt under vintern, inge konstig alls. Men så kanske det inte är för alla?

Så, långhårig?

1407061

Eller korthårig?

140706

Vad föredrar ni? 🙂

12 thoughts on “Lång- eller korthårig? Vad föredrar ni?

 1. Förra året rakade jag ner min puff, ångrade det inte men i år fick hon vara långhårig 🙂 Älskar dock korthåriga BC’s nu efter att ha kollat in ett antal olika på agilitytävlingar. Har alltid föredragit långhåriga innan, men plötsligt hände det något inuti mig.. Dom korthåriga är ju så jäkla sportigt häftiga!!

  • Eller hur?! 😀 Det är samma för mig, har inte gillat korthåriga så mycket, men nu ser jag annorlunda på dem.
   Men visst är det helt perfekt när man har en långhårig som kan bli korthårig?! 😀 Då får man ju båda delarna i en & samma hund! 😉

 2. Rent personligen föredrar jag långhårigt då jag gillar pälshundar. Men jag kan absolut uppskatta den ”sportiga” looken på en välmusklad, korthårig hund. Sen är ju inte Java och Tintin så himla långhåriga egentligen – mina andra tre BC är mycket lurvigare, och tidigare har jag haft långhårscollie. Jämfört med dem är typ alla BC korthåriga! 😉

 3. Mina änglahundar ansade jag lite bara, de verkade inte lida av pälsen eftersom de hade vettig underpäls, men nuvarande hund klipper vi kortkort. Fullpälsad är hon variant mammut, men underullen är huvudsakligen stålullskaraktär, och är det varmare än nollgradigt märks det otrolig skillnad på henne. Nu har hon precis fällt nästan alla ullrester och har slät överpäls kvar, cirka två centimeter. Hon är nästan oigenkännlig i olika pälsstadier, och just nu är hon snyggare än nånsin, och dessutom sval, pigg och glad. 🙂

 4. Jag rakade ned min portis förra sommaren och om jag ska vara ärlig är hon piggare i år (fullpälsad) än när hon vara nedrakad. Jag gillar korthåriga bc’s som är korthåriga allstå att dom föds korthåriga, jag är lite mera för långhåriga hundar då jag själv har en 😉 jag tycker att man ska tänka på hundens bästa och om hon mår bättre med korthårig ska man ha det! Men personligen tycker jag att din bc var finare innan du klippte henne hon såg mer ”busigare” ut 🙂

 5. Tycker hon var fin i båda! Men som du sa så var det nog väldigt skönt för henne med tanke på värmen! och det växer ju ut till vintern 🙂

  • Ja, förra sommaren tvekade jag på att hon skulle hinna få ordentlig päls till vintern, men det fick hon. Så i år är jag inte orolig för det. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *