Röntgen & shopping

Vi startade tidigt med att åka till djursjukhuset där Java genomgick en snabb undersökning innan hon drogades inför röntgen. På böjprovet så var hon stelare i höger framben jämfört med vänster, annars var det inget konstigt. Så hon fick på sig en munkorg & sen fick hon lugnande & efter det var det bara att vänta på att damen skulle bli trött.

140530

Anledningen till munkorgen är att hundar kan snedtända på det lugnande. Vissa kliniker (typ ReDog i Västerås & specialistdjursjukhuset Strömsholm) använder ALLTID det, på ALLA hundar, något jag tyckte verkade ”onödigt” i början. Men så en av gångerna i Västerås när hon drogades så hände ju det som kan hända, hon fick världens fläng, kasta sig rätt in i väggen, & jag försökte få tag i henne & då försökte hon hugga mig. Så hade hon inte haft munkorg på sig då så hade hon garanterat suttit i armen på mig! Hon lugnande ner sig ganska fort, men jag blev så chockad & rädd att tårarna rann hej vilt, för det såg så hemskt ut. Personalen fick lugna mig & talade om att det kan bli så, det är inte jättevanligt, men det händer, & det är ingen fara. Hunden är inte aggressiv, den bara reagerar efter instinkt. Så efter den händelsen så har jag ALLTID munkorg på mina hundar när dem drogas/sövs!

Iaf, på röntgen syndes såklart ingenting. En liten förkalkning i höger bog, men den borde inte påverka henne nånting. Så vad som händer nu vet jag inte alls. 🙁 Veterinären på Strömsholm ska såklart kolla igenom bilderna, men jag har ju svårt att tro att hon skulle hitta nånting som veterinären här isf har missat, men man vet aldrig. Jag blir dock inte förvånad om det väntar en ny CT, denna gången på frambenen…Hoppas att få dem slutliga svaren på den förra CT:n i början av nästa vecka, för att veta hur vi ska gå vidare.

Hon kommer att byta foder, & valet står mellan Hill’s Prescription Diet j/d & Royal Canin Mobility. Nån av er som läser som har erfarenhet av dessa foder? Det skiljer inte så mycket mellan dem, därför vet jag inte vilket jag kommer att välja. Har skrivit & frågat veterinären på Strömsholm vilket hon föredrar, men det kan ju vara intressant att höra fler åsikter.

Vi har även hunnit med en liten shoppingrunda på Arken Zoo. 😛 Den här helgen har dem 20% rabatt på alla flytvästar & eftersom den flytvästen som Rally hade var i minsta laget så tyckte jag att hon kunde få en ny. Jag är ju jättenöjd med Java’s, som hon fick förra året, så jag hade siktet inställt på att även Rally skulle få en Baltic. Skulle jag ha följt vikterna så hade den nya flytvästen varit nästan lika liten som den förra, så jag gick efter vad som satt bäst på henne, & det här är resultatet:

1405301

Frågade även en i personalen var hon tyckte & hon höll med mig. Rally kan ju inte riktigt simma utan hennes bakdel sjunker djupt ner & frambenen sprattlar över huvudet på henne. Därför ville jag verkligen ha en flytväst som täcker i stort sett hela ryggen på henne, för att på så sätt hjälpa henne att hålla upp bakdelen. För ja, min tanke är att hon under sommaren ska lära sig simma ordentligt. 😉

Imorrn bitti kommer Bira hit & stannar tills på söndag kväll. Så det ser jag fram emot, jag älskar Bira, hon hör liksom till flocken. <3 Vi kommer även att gå en promenad med hela tjejligan, så jag är övertygad om att det kommer att bli en toppenhelg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *