Zoom

Mjøskastellets Dage

Kallas: Zoom
Reg. Nr: SE12251/2017 (NO55921/16)
Född: 12 November 2016
Kön: Hane
Ras: Norsk Lundehund
Färg: Rödbrun & vit
HD/ED: HD Grad A/ED ua (0)
Patella: 0/0
Öga: U.a. (2018-03-02)
Mankhöjd: 38 cm
Vikt: 8,4 kg
Uppfödare: Ida Skarkerud, Norge
Ägare: Malin Sjöström, Karlstad

Tillgänglig för avel!

Lite om Zoom:

Zoom föddes i en kull med 2 valpar, 2 hanar, i Norge hos kennel Mjøskastellet lördag den 12 November 2016. Han kom ut som nummer 1 & vägde 182 g.

Zoom var min biljett tillbaka till det som är det roligaste jag vet – hundar! Tänk alla promenader, träningar & tävlingar som väntar, oj vad jag längtar! Ett nytt kapitel i mitt liv ska skrivas & förhoppningsvis blir det flest positiva rader där.

Att jag skulle ha just Zoom var inte så självklart. Från början så väntade jag på att Rally skulle börja löpa, så att jag kunde para henne & behålla en av valparna. Men löpet kom aldrig & min hundabstinens blev allt värre. Så jag kollade in på några norska lundehundsuppfödares hemsidor & där hittade jag kennel Mjøskastellet & deras D-kull.

Från början så var jag även helt insnöad på att jag skulle ha en tik, men så tänkte jag ”tänk om Rally bara får hanar, vad gör jag då?”, & sen började jag tänka mer & mer på en hane. Sen när jag hittade Zoom & hans kullbror så blev jag säker, jag ville ha en av dem. Och att köpa in en valp från Norge var nånting jag kunde tänka mig att göra, just eftersom Rally aldrig kom igång med sitt löp.

Söndag den 8 Januari blev vi ett, jag & min Zoom, & ingen är gladare jag än för det! Jag älskar honom så galet mycket & ångrar inte för en sekund att jag valde honom. Stort tack till uppfödaren Ida som sålde min framtida stjärna till mig. 🙂

I skrivande stund är han lite mer än 1 år gammal & vi känner varandra rätt bra vid det här laget. Alla har vi våra svaga & starka egenskaper som man får jobba med. Zoom tycker just nu att stan är livfarlig, jag vet inte riktigt vad det är, om det är mycket folk som är problemet? Eller alla ljud? Bussar som kör förbi? Eller är det en kombination av allt? Men med lite mer miljöträning så ska det nog gå att ”bota” honom. 😉

Han är en väldigt pigg & uppmärksam liten hund, han älskar att träna & lägger alltid till något eget under träningarna. Ibland kör han race, springer runt runt & man kan tro att det brinner under tassarna på honom. Men som sagt, små egenheter som bara MÅSTE finnas med i allt han gör. Det är liksom hans personlighet.