Yori

Springer Nova’s Yori Af Chmi

Kallas: Yori
Reg. Nr: SE46006/2018
Född: 9 Juli 2018
Kön: Hane
Ras: Nova Scotia Duck Tolling Retriever, även kallad Tollare
Färg: Röd & vit
HD/ED: HD grad B/ED ua (0)
Öga: U.a. (2019-07-29)
Mankhöjd: 49 cm
Vikt: 15 kg
Uppfödare: Anne-Louise Larsson, Oskarström
Ägare: Malin Sjöström, Karlstad

Lite om Yori:

Yori föddes i en kull med 7 valpar, 5 hanar & 2 tikar, i Oskarström hos kennel Springer Nova’s måndag den 9 Juli 2018.

Yori är ett nytt kapitel i mitt liv & en för mig helt ny ras. I skrivande stund är han bara 1 år & full av energi. Jag ville ha en hund med motor, & det fick jag verkligen! Han älskar att springa, jag tror att han skulle kunna springa långt & länge om han fick, för många gånger verkar han outtröttlig. En sak han älskar ännu mer än att springa är att bada, jösses, snacka om vattenhund!! Men rasen är ju född för att simma, så det är inte så konstigt, & det är underbart att ha en hund som aldrig tackar nej till ett dopp.

Han är en oerhört snäll hund, mot allt & alla, det finns verkligen inget ont i honom. Han älskar dem han känner & visar det väldigt tydligt. Tyvärr så är han ganska osäker på främmande människor, men det är något vi jobbar med dagligen & jag hoppas att han blir bättre snart. Han är värst inne, ute kan han ignorera folk som går förbi, men om dem försöker att klappa honom så blir han osäker. Men skam den som ger sig! Det SKA gå att jobba bort osäkerheten.

Han är helt fantastisk att jobba med! Han tackar aldrig nej till ett träningspass, oavsett vad vi tränar. Han är även riktigt smart & lär sig saker väldigt snabbt, vilket är en fördel när man ska lära dem massa olika trick. 😉 När vi tränar så kan han oftast stänga ute allt runt omkring & det finns bara han & jag där, i vår egna lilla bubbla, & den känslan finns det inte mycket som slår!

Mina & Yori’s planer är GIGANTISKA! Jag hoppas att vi tillsammans ska uppfylla massa drömmar, som t.ex. SM i freestyle & uttagna till freestylelandslaget. I min värld måste man sikta högt för att komma någonstans! Men innan dessa drömmar kan förverkligas så har vi mycket annat att göra, mängder av träningar & tävlingar & njuta av livet – tillsammans. Det är mycket fokus på miljöträning, något man aldrig kan träna för mycket. Vi har många ställen kvar att bocka av på listan, men vi har kommit en bit på vägen. 🙂 Och än så länge är han trygg i nästan alla miljöer, sen att han ser spöken i vissa saker, det är en helt annan sak. 😉 Så man kan nog beskriva honom som en miljöstark mes, haha. Älskade lilla Yori, i mina ögon kommer han alltid att vara lika underbar, oavsett vad som än händer.