Malin

Jag som har hand om den här sidan & står som ägare till kenneln Super Magic heter alltså Malin, men det har du säkert förstått vid det här laget.

Från början var jag en inbiten hästtjej & ett tag tillbringade jag mer tid i stallet än hemma. Jag började rida på ridskola när jag var 7 år gammal & har med andra ord ridit där många år samt att jag har tävlat med lektionshästarna en hel del. Allra mest har jag tävlat med en av ridskolans D-ponnyer, en korsning från Danmark vid namn Champis.

Har alltid velat haft hund, men det tog många år innan lilla Magic klev in i mitt liv. Innan dess tog jag ibland hand om en dalmatiner vid namn Stina & hon lärde mig massor om hundar.

År 2000 kom katterna Flipp & Turbo in i mitt liv, men tyvärr fick inte Turbo leva så länge p.g.a. ovanliga bakterier som veterinärerna inte kunde bota. Lilla Flipp fick sluta sitt liv i slutet av April 2009.

I början av sommaren 2008 köpte jag min drömhund – Speed, en border collie som var uppväxt på raketbränsle. Tillsammans tävlade vi en hel del, lydnad, agility & framför allt freestyle. Tyvärr funkade han inte tillsammans med Magic så i slutet av Augusti 2009 flyttade han till Säffle.

Jag & Magic höll ihop, i vått & torrt stöttade vi varandra, men tyvärr fick vi bara 4 år tillsammans. I slutet av Oktober 2010 lämnade han mig & resten av jorden, men han levde/dog inte förgäves, för det finns ingen i hela världen som har lärt mig så mycket som han gjorde & jag är honom evigt tacksam för den tid jag fick med honom. Min älskade kung.

Det är tack vare honom som mitt hundintresse blev såhär starkt, jag har alltid älskat djur, framför allt hundar & hästar, men det var Magic som visade mig i vilken värld jag vill leva.

I slutet av December 2010 köpte jag den perfekta hunden, min första tik, en bc vid namn Java. Personlighetsmässigt så var hon perfekt för mig & vi myste, promenerade, tränade & tävlade så mycket vi kunde. Tyvärr så var hon sjuk större delen av sitt liv, & i Augusti 2014 fick hon somna in.

Under en period hade jag 2 fina tjejer, en norsk lundehund född 2013 vid namn Rally, samt en border collie född 2014 vid namn Dee. Båda tjejerna är importerade från andra länder, & har såklart sina egna flikar här på hemsidan. 😉 Tanken var att vi skulle träna & tävla freestyle, agility & lydnad i första hand. Sen även kanske utställningar, rallylydnad & vallning också, samt kanske viltspår? Båda två var väldigt unga så jag hoppades att vi hade framtiden framför oss.

Men jag kan inte hålla ihop 2 hundar som inte vill vara med varandra. 🙁 Därför fick Rally flytta hem till sin bästa polare Clara! Jag satte helt enkelt ut henne på foder för att hon & Dee har en infekterad relation. Har dock tagit en valpkull på henne, den hittar ni under fliken ”Kenneln” – ”Valpar” – ”Kullar” – ”Fancy-kullen”.

Så sen var det bara jag & Dee & så skulle det fortsätta att vara ett tag framöver. Vi kämpade med hennes allergi, mag- & tarmbesvär samt missbildningen i ländryggen. Så det var mest rehab som gällde, alla tävlingsplaner hade jag fått lagt åt sidan. 🙁 Tyvärr vann sjukdomen över oss, hennes allergi var riktigt illa, men värst var hennes mage som kraschade gång på gång. Så när hon både spydde & bajsade blod så gav vi upp, & hon fick somna in, djupt saknad.

Så jag stod där, helt utan hund, & så var det i drygt 3 månader. Sen hittade jag Zoom, en lundehund med hjärtat på rätta stället! Jag fäste mig oerhört snabbt vid honom & han kom att betyda massor för mig, han liksom drog upp mig ur skiten. Och ingen är mer tacksam än mig för det!

Efter att ha levt med bara Zoom i nästan 1 år så bestämde jag mig för att köpa en ny bc-valp, & så blev det. Hittade en ursöt helt perfekt tjej i norra Norge som jag hämtade hem. Helt ofattbart, hon var också sjuk, visade det sig. 🙁 Så henne hade jag bara i en dryg månad. Min fina Koi. <3 Även om jag bara hade henne i en dryg månad så älskade jag henne supermycket. Hon var pigg, framåt & älskade allt & alla! Så himla levnadsglad, så det var fan inte rättvist att hon skulle behöva tas bort. :(

Men Zoomen lever än & det är jag såå sjukt glad över! <3 Han är mitt hjärta. <3 Men jag ville fortfarande ha en bc också, annars hade jag ju inte köpt Koi från första början. Så letandet efter en ny valp startade ganska direkt efter att jag har förlorat Koi. Då hittade jag Nika & så såg flocken ut ett tag - jag, Zoom & Nika. 🙂 Nog för Zoom kan vara vild, men Nika var verkligen en galenpanna! Herregud, energin tog aldrig slut. Haha. Jag ville ha en hund med mycket motor & det fick jag verkligen. Jag hoppades att det skulle vara vi tre ett långt tag framöver, men jag & Nika passade tyvärr inte ihop. Jag älskade henne väldigt mycket, men vi hade helt enkelt inte kemin som man behöver för att vara bra för varandra. Så hon fick ett nytt hem hos en tjej som ville träna & tävla mycket, samt valla med henne, så jag är övertygad om att hon har det bra där!

Nu när Nika har flyttat så är det enbart jag & min bästa Zoom! <3 Och så ska det se ut ett längre tag, jag tänker med andra ord inte skaffa något mer djur på minst 1 år. Jag vill kunna lägga ner min själ i Zoom, träna & tävla så mycket som jag önskar, & sånt är lättare med bara 1 hund. Och han är ju bara lite över 1 år, så förhoppningsvis har vi många framtida år tillsammans!