Malin

Jag som har hand om den här sidan & står som ägare till kenneln Super Magic heter alltså Malin, men det har du säkert förstått vid det här laget.

Från början var jag en inbiten hästtjej & ett tag tillbringade jag mer tid i stallet än hemma. Jag började rida på ridskola när jag var 7 år gammal & har med andra ord ridit där många år samt att jag har tävlat med lektionshästarna en hel del. Allra mest har jag tävlat med en av ridskolans D-ponnyer, en korsning från Danmark vid namn Champis. (Läs mer om honom under hästfliken.)

Har alltid velat haft hund, men det tog många år innan lilla Magic klev in i mitt liv. Innan dess tog jag ibland hand om en dalmatiner vid namn Stina (läs mer om henne under minneslund) & hon lärde mig massor om hundar.

År 2000 kom katterna Flipp & Turbo in i mitt liv, men tyvärr fick inte Turbo leva så länge p.g.a. ovanliga bakterier som veterinärerna inte kunde bota (läs mer om honom också under minneslund). Lilla Flipp fick sluta sitt liv i slutet av April 2009 (även han finns i minneslunden).

I början av sommaren 2008 köpte jag min drömhund – Speed, en border collie som var uppväxt på raketbränsle. Tillsammans tävlade vi en hel del, lydnad, agility & framför allt freestyle. Tyvärr funkade han inte tillsammans med Magic så i slutet av Augusti 2009 flyttade han till Säffle (även han går det att läsa om i minneslunden 😛 ).

Jag & Magic höll ihop, i vått & torrt stöttade vi varandra, men tyvärr fick vi bara 4 år tillsammans. I slutet av Oktober 2010 lämnade han mig & resten av jorden, men han levde/dog inte förgäves, för det finns ingen i hela världen som har lärt mig så mycket som han gjorde & jag är honom evigt tacksam för den tid jag fick med honom. Min älskade kung.

Det är tack vare honom som mitt hundintresse blev såhär starkt, jag har alltid älskat djur, framför allt hundar & hästar, men det var Magic som visade mig i vilken värld jag vill leva.

I slutet av December 2010 köpte jag den perfekta hunden, min första tik, en bc vid namn Java. Personlighetsmässigt så var hon perfekt för mig & vi myste, promenerade, tränade & tävlade så mycket vi kunde. Tyvärr så var hon sjuk större delen av sitt liv, & i Augusti 2014 fick hon somna in. (Självklart finns hon i Minneslunden!).

Under en period hade jag 2 fina tjejer, en norsk lundehund född 2013 vid namn Rally, samt en border collie född 2014 vid namn Dee. Båda tjejerna är importerade från andra länder, & har såklart sina egna flikar här på hemsidan. 😉 Tanken var att vi skulle träna & tävla freestyle, agility & lydnad i första hand. Sen även kanske utställningar, rallylydnad & vallning också, samt kanske viltspår? Båda två var väldigt unga så jag hoppades att vi hade framtiden framför oss.

Men jag kan inte hålla ihop 2 hundar som inte vill vara med varandra. 🙁 Därför fick Rally flytta hem till sin bästa polare Clara! Jag satte helt enkelt ut henne på foder för att hon & Dee har en infekterad relation. Har dock tagit en valpkull på henne, den hittar ni under fliken ”Kenneln” – ”Valpar” – ”Kullar” – ”Fancy-kullen”.

Så numera är det bara jag & Dee & så ska det fortsätta att vara ett tag framöver. Vi kämpar med hennes allergi, mag- & tarmbesvär samt missbildningen i ländryggen. Så just nu är det mest rehab som gäller, alla tävlingsplaner har jag fått lagt åt sidan. 🙁 Förhoppningsvis lyckas vi hitta ett hållbart sätt för oss tillsammans, men det får tiden utvisa. Jag älskar henne mest av allt & kommer att kämpa för henne länge, precis som jag gjorde med Java. Men allra helst önskar jag såklart att hon var frisk, men man kan inte alltid få det bästa. Ovillkorlig kärlek oavsett hur sjuk & skadad hon än är!

Motto: ”Äkta kärlek varar för evigt”