Ett besök i hundlekparken

Igår tog jag & Carina med alla tjejerna till Lervik & deras hundlekpark! Spader fick testa de flesta hindren, fast självklart med koppel & sele & mycket stöd från mig! Hon var modigare än jag trodde, det enda hon blev aningen ”osäker” (känns som fel ord, snarare lite tveksam) på var det höga balanshindret, för hennes koordination är ju inte den bästa så hon trillade av den med bakbenen några gånger i början, men tack vare att jag hade sele & så kort koppel så höll jag i henne så att hon aldrig ramlade helt. 🙂 Efter lite hjälp att komma upp med alla benen på brädan igen så gick hon vidare, & jag gav henne extremt täta belöningar! Fast det gjorde jag från start, för att verkligen uppmuntra henne. Här kommer en bild från varje hinder som vi testade, det finns även 2 korta filmsnuttar från de olika broarna på min Instagram (malinsupermagic).

Hennes första A-hinder.
En hängbro.
Ojämnt underlag – massa däck liggandes huller om buller.
En före detta ”säck” från agility. Med avklippt släp.
Den andra gungan, som rörde sig ganska mycket, men Spader brydde sig inte ett dugg!
Gå igenom flera däck på rad – inga problem! Äldre hundar kan även träna att hoppa på dem, men Spader är alldeles för liten för det i dagsläget.
Det var detta hindret som var lite tveksamt. Balansbrädan var (som ni ser) inte så bred så jag hade jättekort koppel på henne hela tiden för att inte riskera att hon skulle ramla ner.

Idag har vi varit på Alsters Herrgård tillsammans med Malin & hennes grabbar Jax & Algot. Vi hade mest avslappningsträning, det där med att sitta stilla på en gräsmatta & göra ingenting är svårare än man kan tro när man är en pirayavalp! Till slut så gav hon upp & la sig ner, men det tog tid = mer sån träning!

När vi hade kommit hem så var lilla madam väldigt trött så jag passade på att lämna henne ensam hemma igen. I förrgår när hon var ensam så bröt hon sig ju ut ur köket med våld, & igår var hon inte ensam nåt alls, så idag fick hon ha tillgång till både köket & hallen. Hon var ensam i 18 minuter & de sista 7 minuterna så såg det ut såhär:

Innan hon slocknade så tuggade hon på ett ben, samt hade ett litet ”samtal” med ”kompisen” som speglade sig i glasdörren in till vardagsrummet. 😛 Men det var bara lite prat från hennes sida, ingen panik, ingen stress, precis så som man vill att det ska vara. Jag vill ju att hon ska få in som rutin att sova när hon är ensam hemma & idag gick det som sagt väldigt bra. 🙂

Imorron startar vi dagen i Forshaga där vi ska miljöträna lite, & anledningen till att vi ska göra det är för att det är SHL-premiär kl. 15:15 så då vill jag ha en trött valp så att jag kan kolla på hockeyn på Cmore i någorlunda lugn & ro. 😉 Sen är jag fullt medveten om att lilla madam med största säkerhet inte kommer att sova igenom hela hockeyn, men jag får göra så gott jag kan för att hon ska sova så länge som möjligt. 😉 Har även laddat upp med ben som hon kan få när hon har sovit klart.

På söndag har vi inget bokat, vi kanske ska åka bort en sväng med Carina & tjejligan, men det är inte bestämt än, det beror på vädret & sådär. Till veckan har jag massa möten & på fredag är det ÄNTLIGEN dags för mig att få järninfusion! Så förhoppningsvis blir jag piggare framöver när järnnivån höjs till det som den ska ligga på. Men bortsett från alla möten så kommer det ju att bli lite olika aktiveter för lilla madam också, antagligen någon miljöträning, någon tur i skogen eller kanske åka på träningsträff med träningsgänget? Fast åker vi på träningsträff så blir det ju mest avslappningsträning & kolla på dem andra eftersom hon inte kan nånting själv. 😛 Haha, har faktiskt tänkt att påbörja ”genom” (slalom mellan mina ben) någon dag snart, det brukar vara ett lätt trick att lära in. 🙂 Vi får se vad damen kommer att tycka om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *