Sämre igen :(

Igår var hon bättre i magen, & även natten gick hur bra som helst. Så ja, jag andades ut lite grann, men det skulle jag nog aldrig ha gjort. För på morgonen fick vi springa ut 4 gånger/timme & jag kan ju säga som så att kisset är mer koncentrerat än vad bajset är…Bajset är mer som brunt vatten som bara sprutar ur henne, min stackars lilla tjej. <3

Så vi åkte iväg till djursjukhuset som planerat & där rakade dem armbågarna på henne samt smörjde in dem med nånting. Fick även recept på det medlet så att jag kan fortsätta smörja henne 2 gånger/dag tills såren börjar läka mer & se bättre ut. Och så får hon såklart inte slicka/bita på dem, så därför måste hon ha tratt på sig inomhus.

Fick även veta att hon har vitamin B12-brist, så hon fick tabletter för det också. Sen detta med magen. Veterinären satte in Flagyl till henne, & om inte det hjälper så ska vi tredubbla(!!) hennes nuvarande kortisondos. Så vi har lite kvar att testa, i väntan på provsvaren som dröjer ytterligare typ 10 dagar.

Jag ska även försöka ta avföringsprover från henne & skicka in på bedömning för att helt utesluta parasiter. Jag sa som det var, att det i dagsläget är omöjligt att få några prover som inte är flytande. Men veterinären hoppas att Flagylen ska hjälpa magen & så skulle jag börja med avföringsproverna på fredag.

20160907_120312

På bilden ovan ser ni allt hon går på just nu, bortsett från fodret hon får, den påsen fick inte vara med på bild. 😛 Hon är ledsen, låg & hade hon kunnat så hade hon garanterat gråtit. Jag lider så med henne, min fina vackra alldeles underbara tjej. Varför kan hon inte bara få må bra?! Har hon inte haft tillräckligt redan? Hur mycket ska hon behöva stå ut med?!

Jag glömde ju att skriva en sak igår, som jag fick bekräftat idag också. Personalen på Evidensia är helt kära i Dee. 😀 De tycker att hon är så himla go & snäll, så tillgiven & bara vill kramas hela tiden. Fast det är ju precis sån hon är, när hon inte är helt crazy, men den sidan var det längesen jag såg. Undrar om det beror på att hon har mognat eller om det helt enkelt beror på att hon inte mår bra? Jag saknar den sidan, den är liksom en del av henne, eller har iaf varit en del av henne.

Jag är helt slutkörd i huvudet, det här är verkligen på gränsen mot vad jag klarar av. Men jag måste hålla ut ett tag till, för Dee’s skull, för om inte jag orkar/klarar av att ta hand om henne, vem ska göra det då? Jag har skrivit upp hennes dagsschema på nytt & lagt till ännu en medicinomgång, samt skrivit vilka mediciner hon ska ha när. Allt för att försöka få lite struktur & kontroll på det hela.

4 thoughts on “Sämre igen :(

  1. Med tanke på att hon har brist på B-vitamin, har de kollat om det kan vara så enkelt att hon har IGS (mutation som finns hos bc:s som gör att de inte kan ta upp B12)? Den diagnosen är det många veterinärer som missar tyvärr och skulle det vara den så är det enkelt att fixa!

  2. Usch vad jobbigt… Stackars lilla Dee, och jag lider verkligen med dig. Tyvärr känner jag mycket väl igen situationen, vi har suttit i ”samma” elände. Samma mediciner och matschema och en otalig mängd av olika dietfoder (fast jag gav även mat två ggr på natten). Min lilla kille har någon typ av matallergi och till följd av det fick han tarmarna inflammerade och detta spred sig även till bukspottkörteln. (Be din vet ta ett blodprov för bukspottkörteln, om de inte redan gjort det.) Vi höll på precis som du, fast i ett helt år, krasch och in till vet på dropp och hem med nytt foder och mer mediciner och skyhöga doser kortison, bättre igen ett tag och sedan ny krasch… Gastroskopi och endoskopi och biopsiprover och blodprover. Prover som skickades runt i Sverige för analys och till Tyskland. Så höll det på. Till slut fick jag rådet av en ”hundkompis” att kontakta en veterinär som specialiserat sig på allergier på hud, dvs en dermatolog. Kerstin Bergvall heter hon, jobbar bl a på Ulltuna och Djurakuten i Stockholm. Trots att hon är hudspecialist så fixade hon magproblemen på min hund! Först med hennes råd om både foder och medicinering fick vi ordning på magen åt min hund. Idag går han på det foder hon rekommenderade och inga mediciner alls. Har inte haft ett enda återfall på två år, sedan vi fick hjälp av henne. Jag är så otroligt tacksam över att jag fick tipset att kontakta henne, det räddade troligen livet på min hund. Så mitt tips till dig är att lita inte bara på din vanliga veterinär, ring runt och prata med fler veterinärer och berätta om symptom, provsvar (be att få ut din hunds journal), mediciner etc. och hör med de om de tror att de kan hjälpa dig. Jämför olika svar från olika veterinärer och välj den veterinär du får bäst förtroende för. Jag bor själv i norrland och brukar aldrig gå till någon annan veterinär än den eller de vi har här i närheten, men deras kompetens räckte inte till den här gången, och jag är så otroligt glad för att jag började kika lite utanför mina normala ”ramar” och hittade en veterinär som faktiskt kunde hjälpa oss! Jag hoppas och önskar verkligen att ni får ordning på era problem! Vi håller tummar o klor för er!

    • Tack för din långa kommentar! Jag får se om veterinärerna här får någon ordning på henne & hennes mage, eller om vi måste söka oss vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *