Vågar jag skaffa min drömras igen?

Ja, det är en svår fråga, en riktigt svår fråga. Eller ja, jag har ju 2 favoritraser, dels lundehunden som landade i mitt hjärta tidigt år 2006, & dels min drömhund – border collien.

160828

När man äger en lundehund så får man ingenting gratis, utan man får jobba för allt. Vilket kan anses slitsamt, men det är också då man utvecklas som mest själv! Man lär sig att tänka ”outside the box” & det kan man ha stor nytta av i andra sammanhang än hund & hundträning. Så låt oss säga att det är utvecklande att ha en lundehund, hittar man bara rätt motivation så kan en lundehund gå hur långt som helst, det är jag övertygad om – & det ska jag visa nån gång i framtiden!!

1608281

Efter att ha haft hund ett tag så bestämde jag mig för att köpa min absoluta drömras – border collien. Jag blev fullständigt förälskad i rasen & är det än idag, det är nåt speciellt med dem som ingen annan ras har. Men här har jag haft megaotur med mina. 🙁 Dee är min 3:e bc & alla har varit sjuka/skadade & jag har fått skiljas från dem alltför tidigt. Det är en ras som springer först & tänker sen, fullt ös medvetslös & sen ökar dem lite till!! Med andra ord, en ras med stora risker för skador. Men oj så vackra & underbara de är!

1608282

Så nu är ju frågan, vad blir min nästa hund för ras? Är det dags att ge upp border collie-drömmen & inse att det är för stora risker med en sån hund? En lundehund är inte (på gott & ont) lika fläng som en bc, & därmed är risken för skador mindre.

Hade Rally & Dee kunnat bo tillsammans & må bra av det så hade jag aldrig lämnat ifrån mig Rally. Hon har så mycket som jag söker i en hund, men i valet mellan lundehunden & bc’n föll jag för drömrasen. Det var inte ett lätt beslut, & jag kommer aldrig att kunna säga om jag valde ”rätt” eller inte.

Förhoppningsvis har jag ett tag kvar på mig att fundera & överväga för- & nackdelar mot andra tusen gånger om. För jag vill bara ha 1 hund ett tag, jag känner att det räcker för mig som livet ser ut just nu. Men hur långvarig blir Dee? Jag vet att det låter som att jag redan har dömt ut henne helt, men det här är en överlevnadsmekanism från min sida. För om jag tvingas ta bort min galenpanna så kan jag inte stå helt utan hund, för då kommer jag att gå under!

Jag är sjukt nervös inför besöket på tisdag på ReDog. Jag hoppas så innerligt att jag får svaren jag söker & att dem är positiva, men min känsla har ju redan målat fan på väggen för längesen. Tänk om det är så illa som jag tror? Hur ska jag överleva en sån grej?

Nej Malin, låt inte tankarna skena iväg alltför mycket nu. Håll ”bara” ut tills på tisdag, då får du lite fler svar & kan efter det besluta vad som ska hända.

1608283

One thought on “Vågar jag skaffa min drömras igen?

  1. Absolut ska du våga köpa din drömras igen, men välja uppfödare med omsorg. Finns många bra Border collie uppfödare. Mitt tips är att kolla upp ordentligt linjerna och fråga många som haft Bc vilka/vilken uppfödare de rekommenderar samt välja en uppfödare du trivs med. Jag upplever dock att de med som har krav på vallning väljer avels hanar/tikar mer med omsorg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *