Medicinfråga – nån som har några erfarenheter kring detta?

Det är ingen hemlighet att jag har, & fortfarande går på olika mediciner. Och jag har vid alltför många tillfällen upplevt att vissa läkemedel som ”ska vara samma sak fast har bara ett annat namn & ett lägre pris” inte alls fungerar på samma sätt som originalet. Med det i bakhuvudet så ska jag nu gå in på dagens stora fundering.

För typ en vecka sen bytte Dee kortison, eller ja, märke på kortisonet. Hon har hela tiden gått på Prednisolon Pfizer, men den burken tog slut så jag hämtade ut en ny på apoteket. Men den är inte från Pfizer, utan från Alternova. Och jag vet inte om det bara är slumpen att det klådan verkar komma tillbaka mer & mer på Dee nu den senaste veckan, i samband med att hon bytte märke på medicinen? Nån som har varit med om nåt liknande?

20160811_150811

Mitt andra alternativ till ökad klåda kanske kan vara löp på väg? Hon löpte ju i September senast, så jag har tyckt att det har varit läge för det länge. Men i övrigt visar hon inga tecken på löp, är inte svullen eller nånting sånt.

Så vad skulle ni gissa på? Klåda beroende på nytt märke, löp eller bara slumpen?

2 thoughts on “Medicinfråga – nån som har några erfarenheter kring detta?

  1. Det kan vara olika sorters bindmedel med mera i olika fabrikat, så det är ju inte helt otroligt att hon kan reagera på något som är annorlunda

  2. Det är tyvärr aldrig exakt samma i produkterna. Det kan vara något minimalist somnade ändrar på men som just du som individ reagerar på. Det finns en anledning till att det är billiga 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *