Dagens dom för Dee

Nu har vi kommit hem från Västerås där vi besökte ReDog för undersökning & röntgen av Dee. Hon skötte sig galant & fick beröm för att hon var så duktig. 🙂

20160613_103140

Lika bra att skriva det på en gång, hon har munkorg på sig för att hon är drogad & hundar kan snedtända på det, vilket Java gjorde vi ett par tillfällen. Så EGENTLIGEN bör man ALLTID ha det vid sedering, även om det är världens snällaste hund!!

Resultatet av allting blev tråkigt. 🙁 Eller ja, de hittade inga förändringar på röntgenbilderna, vilket var både bra & dåligt. Bra för att om hon hade haft en skada som synts på röntgen så är det en permanent skada, & då är oddsen sämre. Men samtidigt dåligt, för vi vet ju fortfarande inte varför hon har så ont i ryggen. Hon visade även smärta i tårna på vänster baktass, förmodligen är det p.g.a en felbelastning för att minska smärtan i ryggen, men vi vet inte säkert. Man kan i.a.f. se att hon inte har varken artros eller spondylos, & det är ju himla skönt!

Den närmsta framtiden ser lugn ut, max 5 promenader på 20 min/dag, med benviktsmaschetter på båda bakbenen. Inga hopp, inget spring, inga mjuka underlag. Hon ska även börja med rehab direkt, laser & vattentrask, så jag måste ringa till Evidensia imorrn & boka en tid där. Hon fick även smärtstillande (en sort som går att kombinera med hennes kortison) som hon ska ha 2 gånger/dag, & jag skulle ringa till ReDog om hon blev hög på dem! 😛 Hahaha. Det skickades även en remiss till Strömsholm för en CT om hon inte blir bättre inom ett par veckor., & då är det ländryggen som ska röntgas. Om hon måste göra en sån & jag har ”tur” så kanske vi kan få Dee & Lix samtidigt, så slipper vi åka så många vändor till Strömsholm, för det ligger ju ändå en bit bort.

Detta innebär att våran tävlingsdebut åter igen blir framskjuten, annars skulle vi ha debuterat i freestyle redan nu på lördag, men vi får nöja oss med att vara åskådare. Sen har vi ju freestylelägret om några veckor, & det verkar inte vara meningen att jag ska få gå någon kurs i freestyle med Dee, för förra kursen blev hon sjuk inför kursen så att vi fick ställa in den. Och nu skadad. 🙁 Jag hade verkligen sett fram emot 4 dagar med freestyleträning, plus att Malin & Jax ska gå den kursen, så vi skulle ju göra det tillsammans. Men tyvärr vännen blir det inte så denna gång. 🙁

Jaja, det viktigaste är att Dee blir bra igen, men jag kan inte säga att det inte känns surt när det är nånting fel hela tiden. 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *