Nygammal skada – check! :(

Igår insåg jag det jag har velat blunda för den senaste tiden – Dee är inte helt fräsch i kroppen. 🙁 Hon är blockhalt på vänster bak ibland efter vila, plus att hon avbelastar det bakbenet när hon hoppar upp på saker, som typ i bilen eller i soffan. Det är exakt samma symtom som hon hade i November förra året. Då fick hon vila & Rimadyl & sen blev hon bra. Det är bara det att man inte får ge Rimadyl & Prednisolon samma dag & förut funkade det ändå eftersom hon bara fick Prednisolonet varannan dag, men nu går hon ju på det dagligen, så jag vette fan hur man ska lösa det med smärtstillande då. :O Det får ju veterinären avgöra.

Idag åkte vi hem till Carro som utbildar sig till hundmassör/hundfysioterapeut så att hon fick titta & känna igenom Dee. Hon belastar bakbenen väldigt mycket & är stel i höger fram, så det kanske är där som felet sitter? Eller i ryggen då hon ömmade vid L4. Att hon har ont fick jag iaf bekräftat.

Så det var bara att ringa till ReDog & boka en tid för röntgen. Som tur var så fanns det en ledig tid redan på måndag, kl. 9:45!! :O Blir med andra ord ingen sovmorgon alls, men det är det värt. Jag gör allt för min lilla tjej. <3 Veterinären skulle ringa upp mig imorrn på förmiddagen & berätta hur Dee ska leva fram tills besöket, om det blir vila eller om vi ska köra på som vanligt. Det låter jag veterinären avgöra, jag litar på dem på ReDog, så det blir säkert bra.

20160608_183341

Annars idag så har jag & Maria kört grejer från min klädkammare till min nya lägenhet & det blev 3 fulla bilar. 😛 Tänk vad mycket grejer som går in i en klädkammare. 😛 Haha. Det är långt ifrån ordning i nya lägenheten, men nu är nästan allting på plats iaf & det känns skönt. Så ett stort tack till Maria som ställde upp & hjälpte till! <3

Imorrn har jag ingen aning om vad jag ska göra. Det beror ju helt på vad veterinären säger. Säger hon vila så blir det vila, säger hon kör på så blir det agilityträning på kvällen. Blir jag för rastlös så har jag ju MASSOR att plocka med i lägenheten, men det är svårt att sätta igång med det, jag är liksom lite trögstartad. 😛

Resten av den här kvällen lär bli lugn iaf, jag är redan astrött, så det blir nog en tidig natt för mig & lilla Dee.

2 thoughts on “Nygammal skada – check! :(

  1. Det är mycket mer troligt att det är något i bakvagnen som är ursprungsproblemet. (Vila och smärtlindring fixar inte problem, att ”vila” en skada är ett utmärkt sätt att cementera den.) Problem med frambenen är nästan alltid sekundära problem pga felbelastningar och kompensation för något bak. Likaså ryggproblem. Tyvärr är de flesta ”proffs” idag inte bra nog att kunna göra ordentliga rörelseanalyser och genomgångar, så de missar det väsentliga och behandlar symptom. Vilket förstås leder till en hund som snart är skadad ”på nytt” inom några månader. Jag föreslår gärna en som verkligen kan detta, var då min hund äntligen blev hjälpt och helt återställd, men du måste då åka några mil till (alltså längre än Västerås). Jag vet andra från Värmland som väljer att åka dit också, så det är inget som är omöjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *