Shopping, planer & förklaring

Lite shopping stod på dagens schema. 🙂 Dee & Lix fick nya halsband & koppel från Hurtta. Självklart måste dem ju kunna matcha varandra i framtiden, haha. Dee kan ju ha sina grejer redan nu, Lix däremot måste växa en del först. Jag valde ändå att köpa grejerna redan nu då dem var nya & endast kommit ut i en begränsad upplaga. Vågade med andra ord inte riskera att dem skulle ta slut! Det är reflex i kopplen & på halsbanden finns det en liten bricka där jag ska gravera in deras namn. 🙂

20160326_123718

Snart är valparna 7 veckor gamla & då är det dags att åka till djursjukhuset för chippning, vaccinering & fixa ett pass till Sessan. Besiktningen görs lite senare eftersom Sessan inte flyttar fören 10 April & som ni vet så får besiktningen vara MAX 7 dagar gammal. Så den 10:e April skrivs det även papper på Hippo, & sen, på kvällen, så flyttar jag, Dee & Lix hem till oss. Det är något jag verkligen ser fram emot, även om jag vet att det kommer att bli en del jobb. Jag kommer dock att satsa på att vara ute mycket (när vädret tillåter) & på så sätt ha trötta hundar hemma, haha. 😛 Ska ju verkligen komma igång på allvar med den seriösa hundträningen, oavsett om vi ska tävla eller inte.

När vi ändå är inne på detta med att tävla så kan jag förklara mig lite angående svängningarna med Dee. En del hänger inte alls med, ena stunden är det på gränsen till att jag tar bort henne, & sen helt plötsligt så vill jag tävla med henne. För mig är det inte alls konstigt, jag har längtat efter att få tävla med henne sen jag tog bort Java. Sen var vi ju ÄNTLIGEN på väg ut på tävlingsbanorna förra sommaren/hösten, men då skadade hon sig i skogen & fick inte tävla. 🙁 Sen blev allergin värre & efter det har det inte funnits varken pengar, motivation eller möjlighet, men längtan har alltid funnits där! Folk säger ”varför har du så bråttom?” & ”ta det lugnt, till slut blir det er tur”. Men dem förstår inte, jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna & nu har jag ju INGEN att tävla med!! Jag saknar tävlingarna så sjuuukt mycket & längtar tills det är vår tur att äntra scenen. Och för att kunna ge mina hundar den träningen dem vill ha så MÅSTE jag ha en stark motivation & den kommer från tävlingarna. Så några fler funderingar på det? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *