En sista chans

Inatt har jag knappt sovit något alls, jag har gråtit floder & tänkt på Dee. Igår kväll bestämde jag mig för att ta bort henne, men när jag träffade henne i morse igen så kom tvekan tillbaka – väldigt starkt. Och nu vet jag inte längre.

Jag har pratat mycket med min veterinär, & även Sverige’s bästa dermatolog & ska man gå vidare med Dee så kommer det att kosta mycket & det finns inga som helst garantier på nånting. Och jag som är sjukskriven på heltid får ju inte in alltför mycket…Min veterinär stöttar mig i vad jag än väljer att göra (& det gör mina vänner också!), men beslutet måste komma från mig.

Igår kväll gav jag henne kortison igen för att lindra klådan lite grann & den verkar ha hjälpt under natten. Inte för att jag tror på mirakel, men kanske är det värt att ge både Dee & kortisonet en till chans? För varför ha bråttom? Varför stressa med att ta bort henne om jag inte är hundra procent säker? (Men det är sant, blir man nånsin det?) Om jag sätter in 1 tablett varannan dag till att börja med, & om (eller när) det inte hjälper så kan jag ju testa att höja till 1 tablett varje dag. Det är i dem lägena som hon har blivit hundaggressiv, men det kanske inte blir så igen? Seriöst, jag vet inte, jag har verkligen ingen aning. Jag önskar så att jag kan ha kvar henne, så kanske försöker jag lura mig själv? Men vad har jag att förlora på att försöka? Jag har mat till henne & jag har kortison, så det kostar inte mig ett öre att ge henne en sista chans.

Jag vet att det bara är JAG som kan fatta det här beslutet, men hur skulle ni som läser ha gjort?

När jag läser det jag har skrivit nu så låter det idiotiskt att inte ge henne en sista chans, jag menar, jag har ingenting att förlora & sååå himla mycket att vinna.

Ja, jag ger henne en sista chans, & ber en bön till högre makter om att det ska bli bra. (Nu måste jag bara prata med veterinären igen för att veta hur snabbt jag kan trappa upp kortisonet om/när det behövs.)

160309

4 thoughts on “En sista chans

 1. Om kortisonet inte funkar mot klådan så rekommenderar jag verkligen att prova laser. Laser brukar funka superbra mot klåda! (har erfarenhet av kunder som har hundar med klåda som det har funkat bra för)

  Håller tummar och tår för att vinden vänder för er <3

 2. Det låter som att du inte har testat allt än, eller? Skriv upp de möjligheter som finns med hänsyn till kostnader och hennes hälsa och ge det en tid till. När du gått igenom alla möjligheterna så ser du om det har förändrat något, har det inte det har du ditt svar och kommer att veta vad som är rätt att göra. Det värsta som finns är att fastna i tankar som ”skulle jag har gjort mer” eller ”gav jag upp för tidigt”.

  Hoppas att det blir bättre.
  Kram Mirella
  http://www.livetmedhund.se

 3. Jag skulle göra så som du resonerar med kortisonet, varannan dag och höja till varje dag om det går. Blir hon aggressiv igen.. ja du…
  Svår fråga – jag tror ju på högre makter som du vet så jag kan be för er, att allt kommer att få ett bra svar, något som funkar.

 4. Finns det inte någon såndära donationssida där man kan skriva varför man behöver pengar och så kan folk skänka valfri summa dit? Är ju inte roligt att behöva be om pengar men kunde ju vara värt ett försök! Hoppas det ordnar sig hursomhelst 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *