Året som gått, samt början på nästa år

Det här året, 2015, som skulle bli så fantastiskt bra, har tyvärr mest innehållit sjukdomar & skador, för både mig & hundarna. Det har varit några turer fram & tillbaka för oss alla, men det som inte dödar härdar säger man. Isf kommer jag & tjejerna att bli grymma, bara så att ni vet! 😉

Början av året bestod mest av valpträning av Dee, & jobba upp samarbetet mellan mig & Rally. Ingen av dem var särskilt lätt att träna med från start, utan jag har verkligen fått jobba för att få dem dit där dem är nu.

Jag hade tänkt att fylla året med träningar & tävlingar för oss alla, men livet ville annorlunda. Efter mycket om & men så fick Rally till slut flytta hem till Carina & Clara, & där trivs hon som fisken i vattnet. Det har ju varit hennes ”andra-hem” under en lång tid, så flytten gick smidigt för den lilla räven.

Vi har även försökt få till lite lundevalpar, men inte heller där har det gått som planerat. Så dem planerna fortsätter vi med nästa år!

Jag vet fortfarande inte om jag vill ha 1 eller 2 hundar framöver. Det är bekvämt med bara Dee, men jag saknar att inte ha en lunde. <3 Och EGENTLIGEN så vill jag ju ha 2 hundar, jag är bara rädd för att det inte ska funka. Min nästa hund blir iaf en lunde, en liten tik efter min kära Rally. Exakt NÄR det blir får tiden visa.

När det gäller Dee så har hon gått från att vara världens snällaste, till ett monster, & nu är hon tillbaka med att vara snällare än snällast. Hennes ”monster-sida” berodde med största säkerhet på hennes mående, något som jag inte förstod i första taget. Jag trodde att hon bara var elak, trots att mina vänner sa att det var nånting som inte stämde. Nu vet jag ju. Dee mådde riktigt dåligt av sin allergi när den bröt ut, & nu när den är under kontroll så är hon sådär snäll & mysig igen. En del av mig ångrar att jag ”stressade” med att flytta Rally, men samtidigt så fick hon komma dit hon allra helst ville. Jag ångrar inte en enda sekund att hon flyttade till just Carina, för det är det allra bästa för henne. <3 Jag kan inte sluta att fundera på hur det hade varit nu om jag behållit henne. Nu när Dee är en ängel igen. Men, men, fundera på det kan jag ju göra, det förändrar ingenting, Rally stannar hos Carina & gänget!

Nu har vi ju även upptäckt smärta nånstans runt hasen på vänster bakben på Dee. Exakt hur länge hon har haft ont där vet bara hon. Hon har inte direkt visat det supertydligt, därför har vi inte behandlat det fören nu. Kanske berodde hennes ”monster-sida” inte bara på allergin utan även på smärta? Svaret har bara hon.

Sen några dagar tillbaka så passar jag morsans hund Farro & jösses vad dem har lekt här hemma! Trots att Dee står under vila…Det är p.g.a vilan som jag inte har kunnat släppa dem lösa ute så att dem har fått rejsa av sig ordentligt. Och dem är så fantastiskt söta när dem leker, & jag blir så lycklig av att se dem att jag blir tårögd bara jag tänker på det. Så frågar man Dee så vill hon nog gärna ha en kompis här hemma, men som sagt, vi får se hur det blir.

151216

Planerna för nästa år börjar lite luddiga. Om allt går som planerat så kommer Dee att göra sin tävlingsdebut i slutet av April. Anledningen till att jag väljer att vänta såpass länge är att jag vill vara säker på att hon är smärtfri & helt igång innan vi drar ut på tävlingar. Jag vill kunna satsa ordentligt & då krävs det att Dee mår så bra hon bara kan, på alla sätt & vis.

Vi har ju redan fått dispens beviljad från SKK (ska snart även ansöka hos JBV), men den gäller ENBART vaccinet. Med andra ord måste hon vara helt fri från kortison & antiinflammatoriskt. Och jag vill inte stressa igenom behandlingarna bara för att kunna tävla, för Dee’s hälsa är viktigare än så! Dessutom räknar jag med att behöva kastrera henne efter nästa löp. Inför förra löpet så fick hon massa utslag (p.g.a att hormoner & allergi inte går hand i hand) & jag räknar med att hon kommer att få det igen. Och om det blir så, så kommer hon att kastreras så snart som möjligt efter löpet. När lilla damen har tänkt att löpa har jag däremot ingen som helst aning om. 31 Augusti började hon löpa senast, så nån som vill gissa när nästa löp kommer?

När det gäller min egen del så är väl tanken att jag ska ut på arbetsprövning nästa år, om allt går som det är tänkt. Men vi får se, jag tänker inte stressa där heller, utan får ta det som det kommer.

1512161

Igelkotten från IKEA är poppis här hemma!

Igelkotten från IKEA är poppis här hemma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *