Jag måste ha full koll framöver!

Nu har jag äntligen fått lite svar! Vi var ju inne på djursjukhuset idag igen & röntgade benet igen eftersom den förra bilden ”försvann”. Och precis som jag trodde så var Dee spänd & rädd. 🙁 Vi fick slita lite med henne innan vi fick till bilderna, men till slut så var sköterskan nöjd.

Jag fick dock inget svar på resultatet direkt, utan min veterinär skulle ringa mig under kvällen & meddela hur bilden såg ut. Jag fick däremot svar på blodproven som togs i torsdags & dem visade att B12 låg på en normal nivå, men Folsyra låg lite lågt, så hon ska ta ett till sånt prov om typ 6 veckor.

Nu har veterinären precis ringt & det syns inget konstigt på bilden, utan det kan vara nåt ligament eller vad som helst som är skadat. Åter igen, man vet inte. Men hon är iaf satt på vila 2-3 veckor framöver & ska även gå på antiinflammatorisk medicin.

Eftersom hon redan går på Kortison så är det lite problem…Man kan nämligen inte blanda Kortison & antiinflammatoriskt medicin. 🙁 Så vi ska testa att sänka Kortisondosen från 1 tablett/dag till 1 tablett varannan dag. Och dem dagarna hon inte får Kortison så ska hon få Rimadyl morgon & kväll. Så ja, jag kommer att ha lite att hålla ordning på!

Förutom all koll på vilka tabletter hon ska ha när så måste jag fortsätta bevaka hennes mage noga, så att inte den spökar till det, för då måste vi hitta på något annat. Inte alls roligt att ha en så känslig hund, men jag hoppas att det ska gå bra ändå. Rally’s lite känsliga magen klarade ju av Rimadyl i 30 dagar, visst, den är inte lika känslig som Dee’s, men ändå. Jag hoppas att det ska gå bra!

Veterinären skulle ringa upp mig om typ en vecka & kolla hur det går, både med hältan, magen & klådan.

Sen har veterinären även skrivit på alla papper om ansökan om dispens så att vi kan skicka in dem! Vi vet inte om det kanske är för tidigt, men vi chansar, för vi har ju inget att förlora på det. Visst, nu blir det inga tävlingar på minst 2 månader p.g.a vilan, medicinen & karenstiden, men det vore ändå skönt att få en dispensansökan klar så att vi bara kan köra igång sen, utan att behöva tänka på det.

Bild från i somras.

Bild från i somras.

Kan avsluta med att berätta att jag igår uppdaterade Dee’s sida här på hemsidan, så nu finns det lite nya bilder & ny text där. 🙂 Ska även ta tag i Rally’s har jag tänkt, & Java’s, men det får bli vid ett senare tillfälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *