Full rulle & kastreringstankar

I morse fick både jag & Dee en trevlig överraskning – SNÖ!! 😀 Dee fick tokryck & sprang omkring som en galning, haha, så jävla söt. Lyckades till slut få henne att stå stilla en sekund så att jag kunde fota henne. 😉

20151119_080339

Under dagen har vi gjort massor av saker. Vi har gått en stadspromenad med Hundliv, i snöblandat regn, var inte sådär jättehäftigt idag om jag säger så. 😛 Kallt som satan åt händerna trots vantar = tjockare vantar nästan gång!

Efter promenaden så åkte vi till Rusta där jag köpte en ny skurmopp som passar bättre när man inte kan dammsuga lägenheten först. (Med tanke på Dee’s allergi.)

När vi kom hem så invigde jag moppen direkt & städade hela lägenheten. Sen blev det lite datatid innan det var dags att fixa mat & äta, & sen avsluta det hela med en dusch (för matte den här gången).

Dessutom har vi tränat flera korta inomhuspass idag! 😀 Dee börjar bli en stjärna på ”om” inomhus, ute är det fortfarande väldigt svårt. Så ja, vi behöver egentligen träna mer UTE. Men när det kommer snöblandat regn så får inneträningen duga fint. 🙂

Imorrn har jag MIN SISTA TERAPISESSION!! :O Shit, hur ska det kännas? Jag försöker att inte tänka på det så mycket, för då blir det JÄTTESTORT (vilket det är för mig), så nej, låt oss tänka på något annat. 😉

Dee har ju bara löpt EN gång i sitt liv än så länge, & den gången fick hon massa kliande utslag på insidan bakbenen, som såg ut såhär:

151119

Redan då trodde jag på allergi, men inte kvalster & sånt, utan mot medicinen Onsior. Det trodde ju inte veterinären. Hon fick iaf medicin & specialschampo & så försvann utslagen till slut.

Nu har jag hört att allergierna kan bli värre i samband med löp, eftersom kroppens hormoner stökar omkring då. Och det skulle ju förklara Dee’s utslag som hon fick då. Detta innebär med andra ord att jag tror att hennes allergi kommer att förvärras igen vid nästa löp, & OM den gör det, så kommer jag nästan garanterat att kastrera henne. Jag ska ju ändå inte ta några valpar på henne, så en kastrering innebär ju egentligen bara att jag aldrig behöver tänka på några löp för hennes del.

MEN, & det är ETT STORT MEN: I Norge får inte hundar som är kastrerade tävla, om det inte är gjort av medicinsk orsak. Jag är osäker på vart dem drar gränsen, så jag skrev till Norsk Kennel Klubb & frågade. Hoppas att jag får svar snart. För jag vill satsa högt & komma långt med Dee i tävlingssammanhang, speciellt inom freestylen, så då vill jag inte vara förhindrad att tävla utomlands, om vi skulle bli så bra att vi hamnar i landslaget. Så det gäller att tänka långsiktigt, så att man inte gör nånting som man sen får ångra djupt.

2 thoughts on “Full rulle & kastreringstankar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *