Lita på din hund människa!

Den senaste tiden har jag inte alls litat på Dee när det kommit till andra hundar. Hon har blivit för arg för många gånger, plus att jag har målat upp henne som ett monster. I mitt huvud har varje bråk blivit tusen gånger större än det har varit i verkligheten, & mycket av min rädsla är kopplad bakåt i tiden då jag hade Speed. Han gick inte att lita på, & så har jag liksom fört över den rädslan på Dee. 🙁 Inte medvetet, men ändå. Nu är jag dock medveten om det & kan börja göra nånting åt det!

Hur kommer det sig då att jag blivit medveten om det nu? Jo, min fina vän Malin ”läxade upp mig” lite grann igår efter kvällspromenaden. Eller ja, hon sa en del saker som jag behövde höra för att vakna upp. Både det att jag har målat upp henne som ett monster & att jag inte ger henne det hon behöver just nu.

Eftersom jag målar fan på väggen väldigt lätt så hade jag i mitt huvud redan gett upp hoppet om att kunna behålla henne. I mitt huvud var det redan kört & därför dog precis all motivation till alla aktiviteter. Något som inte alls är schysst mot Dee. Visst, hon orkar inte lika mycket som förut & jag vill verkligen inte pressa henne, men några korta träningspass hemma orkar hon med, & vill ha! Så skärpning!

Efter samtalet med Malin så växte en annan, otroligt stark, känsla inom mig. Känslan som sa att det inte alls är kört, att hoppet lever än, för hon är ju inte döende. Om jag hela tiden förväntar mig det värsta så kommer livet aldrig att kännas bra, så jag måste ändra min inställning. Det blir inte lätt, men jag måste försöka, om inte annat så för Dee’s skull.

151118

Så idag har jag & Dee gått en promenad med Carina, Clara & Rally. <3 Alla hundarna fick gå lösa nästan hela tiden & jag vågade lita på min hund!! Jag var inte ett dugg orolig för att hon skulle börja bråka med Clara, utan jag kunde känna mig lugn när dem sprang & lekte. 🙂 Det var underbart att få känna så, för det var längesen jag gjorde det senast. Nu gäller det bara att hålla i det, att våga fortsätta lita på henne. Hon är ju ingen elak hund egentligen, det har bara blivit fel nu när hon inte har mått så bra. Och alla är värda en andra chans, eller hur?

Jag & Carina pratade om att åka till hundmässan i Stockholm lördag den 12 December, fast utan hundar. Om nu inte Rally löper & ska paras då. Så jag undrar om det är nån här som skulle kunna tänka sig att passa Dee då? Hon har det bättre nån annanstans än att följa med dit när hon ändå inte ska tävla nånting. Så någon som känner sig manad?

Senare idag kommer morsan & Farro hit. Vi ska äta tillsammans & prata massor, så som vi brukar göra. 🙂 Sen ska Dee duschas nån gång också, till hennes stora fasa.

Om en liten stund ska jag träna ett kort pass med Dee, fast först ska jag nog vila lite, känner mig ganska trött, så jag behöver nog en liten vila. 🙂

7 thoughts on “Lita på din hund människa!

 1. Känner igen det där med att man fastnar i sitt tänk och tror att man har världens jobbigaste hund.
  Våran skrutta är 8 månader och väldigt busig ( som valpar / unghundar sig bör)
  Mymlan, som hon heter, har en tendens att bita i våra kläder och i kopplet.
  En period när det var som värst så var det så vi tänkte på henne, en bråkig, busig och olydig hund.

  Vi fick vårt uppvaknade när vi hade kursavslutning på hundkursen vi gick då och man skulle ha hunden lös.
  Vår bild var att hon skulle springa i väg och hoppa runt de andra hundarna men hon var JÄTTE duktig.
  Hon sprang iväg en gång men efter ett nej kom hon tillbaks.

  Visst, hon biter fortfarande i våra kläder och kan vara busig som få men nu vet vi också hur otroligt duktig hon är och hur mycket hon lärt sig på sina 8 månader 🙂

  Skönt att du kunde slappna av och se att det gick bra! Kämpa på 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *