Känslan är inge bra

Idag blev det seriös hundträning i hallen med Nathalie! 🙂 Jag började med att köra igenom mitt & Dee’s freestyleprogram, men det gick inte så bra. Hon var väldigt ofokuserad & lyssnade inte mer än absolut nödvändigt.

Så vi försökte glömma det & istället köra agility. Det vore ju synd att säga att hon gjorde sitt bästa där, hon hade inte den där glädjen som hon brukar ha. Vi körde bara korta, lätta saker & stundtals så kände jag igen min hund. Men någon häftig känsla fick vi inte alls.

151110

Sen avslutade vi med att köra igenom freestyleprogrammet igen, men nej, det ville inte alls fungera. Jag upplevde Dee som ovillig, speciellt när det kom till hoppen. Så ja, jag blev lite irriterad på henne. Helt plötsligt så satt hon sig & ska bajsa inne i hallen!! :O Jag hann som tur var fram till henne & hindrade henne, & så skyndade vi oss ut istället. Väl ute så bara sprutade det diarré ur henne. 🙁 Det förklarade ett & annat för mig. Klart som fan att hon inte vill hoppa & känner sig pigg när hon är så kass i magen. Så efteråt fick jag dåligt samvete, men det hjälpte ju inte Dee nånting.

Hennes mage har ju krånglat så gott som hela hennes liv, men nu dem senaste dagarna så har den varit bra, inte jättebra, men man har kunnat plocka upp det! Så jag var inte alls förberedd på att den skulle krascha igen. 🙁

Jag har nu varit i kontakt med min veterinär & vi bokade in en tid för ultraljud & mer provtagningar. Tyvärr fanns det ingen tidigare ultraljudstid än 26 November, så vi får vänta drygt 2 veckor. Under den tiden så ska hon sättas tillbaka på det fodret som funkade sist, nämligen VoH med lax. Om inte det lugnar magen så vet jag inte vad vi ska hitta på fram tills den 26:e. 🙁 Hon kommer också att stå på FortiFlora ett tag för att se om det kan hjälpa henne nånting (hon går på det redan nu & har gjort det drygt en vecka).

Vi pratade även lite om att göra en biopsi på magen, men det är en ganska omfattande provtagning så vi hoppas att vi slipper det. Det beror helt på hur magen blir & vad ultraljudet & proverna visar.

Det är lätt att tappa hoppet om Dee, för det är hela tiden nånting fel. 🙁 Är det inte magen så är det allergin, som kanske blir ännu värre nu när vi byter tillbaka fodret. Men hellre klåda än ständig diarré. Och i värsta fall får man väl höja dosen Kortison för att få bort klådan, men då ökar ju risken för att magen ska krascha igen. Ja ni hör ju själva, bara problem. 🙁 Jag älskar henne verkligen & därför fortsätter vi att försöka komma till rätta med allt, men som sagt, innerst inne så tror jag inte att nån kan rädda henne…Låt oss därför hoppas att den känslan är fel, att det finns nånting som gör min tjej pigg & så frisk som möjligt. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *