Magen är nu sämre igen :(

I förmiddags pratade jag med mitt djursjukhus igen & då hade min kontakt där fått tag i sin kontakt på Royal Canin. Den kontakten på RC tyckte INTE att hundar med Dee’s allergier ska gå på torrfoder!! Utan en sån hund behöver våtfoder eller färskfoder. Så en stor eloge till dem som är ett sånt välkänt & stort företag & rekommenderar sånt som dem själva inte tillverkar eller säljer. (Jag vet att dem har våtfoder, men inte färskfoder.) Så nu är 14 kg-säcken tillbakalämnad & hon får nu enbart Vom og Hundemat 100% nöt. Skönt, då behöver jag väl inte tänka på det så mycket mer?

Dem senaste dagarna har Dee varit riktigt bra i magen & jag hoppades så innerligt att det skulle hålla i sig, men nope. Mitt på dagen idag så rann det ur henne igen. 🙁 Så jag har nu köpt FortiFlora som hon får gå på ett par veckor & så får vi se om magen kan tagga ner igen. Hon får ju ingenting annat än maten & oxhjärta som godis. Men hennes mage är inte att leka med.

fortiflora-canine-nutritional-supplement-by-purina-box-of-30-1-gram-packets-4

Som hjälp mot klådan medan vi väntar på vaccinet så köpte jag ett schampo & ska nu tvätta henne 2-3 gånger/vecka (gissa vem som kommer att hata matte). DermAllay Oatmeal heter det & ska vara lugnande & återfuktande. Sen om det hjälper eller inte får vi ju se.

DermAllay Oatmeal shampoo North

Annars idag så har vi gått en aktiveringspromenad med några andra hundägare, som alltid är lika trevligt. 🙂 Dee var superduktig & tyckte att det var skitskoj! Utom vid en av statyerna, för den var sketläskig!! 😛 Haha, men som alltid när hon blir rädd för nåt så skäller hon som en galning samtidigt som hon går MOT det hon är rädd för. Efter att ha kollat in statyn ordentligt så gick hon lugnt vidare. 🙂 Behöver jag säga hur mycket jag längtar till hennes MH?

Vi har också kört igenom vårt freestyleprogram till musik här hemma & det gick kalasbra! 😀 Trots att jag körde helt utan belöning så taggade hon upp sig mer & mer ju längre in i programmet vi kom, vilket är helt nytt för mig. Så jag hoppas, & längtar efter den dagen då vi kan tävla tillsammans, jag & min galenpanna. Men först måste vi få ordning på magen & klådan, & det är som ni säkert har förstått, inte det lättaste.

2 thoughts on “Magen är nu sämre igen :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *