Jag hade rätt – hon är allergisk!

Nu har veterinären ÄNTLIGEN ringt!! Alla provsvar från i fredags såg bra ut, så de har fortfarande inte hittat någon anledning till att Dee’s mage är i uppror. 🙁 Om det inte hänger ihop med hennes allergi…

…För provsvaren på allergitestet hade också kommit! Och mycket riktigt visade det sig att hon är allergisk, mot exakt dem sakerna som jag trodde att hon är allergisk mot, nämligen kvalster som finns inomhus. (Hon hade ovanligt höga värden på dem 3 kvalstersorterna.) Så nu är vaccin beställt & så får vi ge det en chans, samtidigt som hon får fortsätta med Kortisonet. Vaccinet hjälper ungefär 70% av alla hundar som får det, dem övriga 30% finns det ingen hjälp för… 🙁 Jag hoppas innerligt att Dee hör till dem 70%, men med min otur så kan jag nästan lova er att hon hör till dem 30% som inte blir hjälpta. Och vad som händer då vill jag inte ens tänka på.

Så nej, det blir ingen tävling för oss i slutet av November heller, utan vi får se hur det blir nästa år. 🙁 Självklart är hennes hälsa mycket viktigare än tävlingarna, men jag längtar så galet mycket att få tävla! Finns dock inget att göra åt det nu, utom att stryka sig från tävlingen.

Hon ska också sättas på torrfoder nu, Royal Canin Hypoallergenic för att se hur magen reagerar på det. Jag befarar det värsta, att magen säger tack & hej, men samtidigt känner jag att jag måste ge det en chans. OM det kan hjälpa min lilla Dee på nåt sätt så vill jag inte stå iväg för det.

151102

Jag själv är fortfarande lika sjuk, har avbokat alla möten denna veckan, så nu kan jag vara sjuk ”i lugn & ro”, nja, bortsett från Dee då. 😉 Hon tycker att det är hög tid att hitta på något kul! Synd bara att hennes matte bara orkar vara uppe någon timme i taget, sen måste hon gå & lägga sig & vila/sova en stund. Men vi kämpar på båda två, Dee med sin mage & allergi, & jag med min dunderförkylning.

2 thoughts on “Jag hade rätt – hon är allergisk!

    • Eller hur?! 🙁 Många gånger tänker jag tanken att lägga av med allt med hundar. Men det kommer nog aldrig att ske, men visst blir man trött när sakerna bara avlöser varandra. 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *