Hund + häst = ??

Nu minns jag väldigt tydligt en av dem STORA anledningarna till att jag slutade med hästarna & stallet. Man känner sig inte så välkommen i stallet när man har hund med sig. Och jag kan inte vara borta hur länge som helst & ha hunden hemma, utan jag behöver kunna ta med henne.

Eller ja, dem flesta var trevliga, men så var det en som var allt annat än just trevlig. Och jag är så förbannat trött på att vara så känslig att jag låter EN ENDA PERSON få förstöra hela dagens känsla i stallet. 🙁 Jag borde vara nöjd med dagen, klippt & friserat hästar, skrittat & travat (!!) (bara några steg, men ändå) på Moran, fotat lite när Malin & Linnea red, & sen umgänget med Malin är aldrig fel. <3 Men inget av detta kan jag njuta av nu, för allt jag tänker på är den där enda personen som förstörde allt. 🙁 Och det tog extra hårt eftersom det kom från en person som jag har kommit bra överens med jämt förut, en person som i mina ögon alltid har varit trevlig. Men nu, nej, nu vet jag precis vart jag har den människan.

Dee har faktiskt skött sig kanon i stallet, hon är inte alls van att spendera halva dagen där & vara uppbunden en del. Sen har hon ju lite olater för sig om någon häst kommer för nära, så lite koll måste jag verkligen ha. För allas skull.

151025

Men innan vi åkte till stallet så var vi föråkare på agility-KM på klubben, eftersom dem körde riktig höjd på hinderna så startade vi i medium. Dee är ju inte van att hoppa högt så ville inte köra 2 banor med bara höga hinder. Jag är nöjd med henne, visst blev det väldigt många diskningar, men vi har nog aldrig kört så långa banor förut. Och hon gör ju inte saker för att jävlas på nåt sätt, utan hon försöker så gott hon kan, men det är inte lätt när hon har raketer under tassarna! 😛 Slalom hade vi stora problem med, & jag orkade inte traggla igenom det, så hon fick ta det lite som hon ville & så fortsatte vi vidare sen.

(Bild från ett träningstillfälle.)

(Bild från ett träningstillfälle.)

Idag är första dagen som hon går på ENBART 100% nöt, så vi får se vad som händer nu. Inatt har hon varit kanondålig i magen så vi har varit ute ett par gånger. I både frukosten & kvällsmaten fick hon FortiFlora i hopp om att magen ska lugna ner sig, om inte det hjälper så får jag sätta henne på skonkost – igen! Jag är så trött på Dee’s mage som nästan alltid krånglar, & det måste vara ännu värre för Dee själv. 🙁 Jag hoppas att den ska bli stabil nu & sen hålla sig så, men det är kanske att hoppas på för mycket?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *