Dessa foder…Man kan ju bli knäpp!

Idag tog jag tag i nånting som jag har skjutit upp ett tag, nämligen att städa klädkammaren. Såhär såg den ut innan jag började:

20151006_135511

Och efter nån timmes arbete så är jag tillfälligt klar, & då ser den ut såhär:

20151006_144703

Anledningen till att det är massa påsar kvar är att jag har massor av pantflaskor som jag inte har pantat än. Så när dem försvinner så försvinner dem flesta påsarna också.

Annars idag så har jag & Dee varit till Hund- & kattspecialisten här i Karlstad & köpt lite hundmat. Jag har ju bestämt mig för att byta tillbaka till torrfoder, OM det går. Dee verkade ju inte tåla torrfodret hon fick som valp, men å andra sidan så var hon full med mask under den perioden också, så jag vet ju inte säkert vad som var vad.

Anledningen är enkel: det är så omständligt med färskfoder, det ska packas i ordning samt att när man ska åka bort så är det betydligt krångligare med färskfoder jämfört med torrfoder. PLUS att färskfodret var väldigt fett vilket inte är det optimala för lundehundar, även om Rally (än så länge) inte har haft några problem med det. Och det kanske hon inte kommer att få heller, det får ju tiden avgöra, om det blir så att hon fortsätter med det.

Det var mycket tvekan inför vilket märke jag skulle välja, i slutändan valde jag mellan Acana & Four Friends, & eftersom djuraffären bara hade Acana-fodret inne så blev det det. Så nu får vi se vad Dee & hennes mage säger om detta. (Är det nån av er som läser som ger/har gett Acana eller Four Friends? Vad tycker/tyckte ni i så fall om det?)
OM detta funkar så innebär det att valparna kommer att få äta det märket från start, även om Rally förmodligen kommer att fortsätta med färskfodret, det är ju inte jag som bestämmer det längre.

acana

Ikväll hoppar vi över vallningen & istället drar vi till klubben & tränar agility med Nathalie & Erica. Vi får väl se om det kanske kan gå lite bättre idag jämfört med senast, antagligen inte, men man måste försöka iaf. 😉 Om inte annat är det ju roligt att träffa kompisarna!

Rally’s löp har fortfarande inte kommit igång, så det är bara att fortsätta vänta på det. Clara verkar vara på väg in i sitt & då hoppas jag att Rally hänger på. Det har hon gjort förut & nu är det ju faktiskt tid för henne att löpa, så det borde inte dröja alltför länge innan det är dags. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *