Att släppa sin ögonsten :'(

När Rally var liten så blev hon väldigt nedtryckt av Java, som förmodligen gjorde så för att hon själv mådde så dåligt. Java bet aldrig Rally eller så, men hon morrade & visade tänderna så mycket att Rally mest la sig på rygg & kissade ner sig.

150921

Då tyckte jag inte att det var okej att låta Rally ha det så, då hon bara kröp omkring & var osäker här hemma, därför fick Rally bo hos Evelina & sen även Carina under en lång tid. Men detta känner ju dem flesta redan till.

Tidigt förra sommaren, INNAN jag tog bort Java så var jag helt inne på att sätta ut Rally på foder, för hon bodde ju ändå inte hemma. Men så blev Java sämre & diagnosen såg allt mörkare ut, så då bestämde jag mig för att ta hem Rally igen, när Java var borta.

Sen dess har jag & Rally kämpat för vår relation, både i tävlingssammanhang & vardagen, & vi har verkligen kommit långt! Vi har t.o.m. fått domarens pris på en freestyletävling för att vi hade gjort såna framsteg. 🙂 Vilket betydde hur mycket som helst för mig. <3

1509211

Nu har jag dock EXAKT SAMMA problem…Rally kryper omkring hemma & kissar ner sig när Dee försöker leka med henne. 🙁 Det var inte så från början, utan det blev så efter att Dee har blivit arg på Rally några gånger. Men 99% av gångerna vill Dee bara leka, men Rally vågar inte lita på det.

På nätterna sover Rally antingen i min säng, i sin bur (som står öppen) eller under min säng. På senare tid har hon valt gömstället under min säng allt oftare, vilket jag är övertygad om beror på ”rädslan” för Dee. För nej, Dee kommer inte under min säng, det är knappt så att Rally gör det. Hon kommer fram först när man sätter sig på golvet & ber henne komma fram.

Det här gör extremt ont i matte-hjärtat & jag har funderat fram & tillbaka tusen gånger om, men kommer fram till samma svar varje gång. Nån måste flytta.

Så; Rally eller Dee?
Jag har alltid kört med ”sist in, först ut”, men nu tror jag att det blir annorlunda. Dee är min blivande tävlingskompanjon & jag har stora planer för oss tillsammans. Rally är mer som en liten maskot som självklart också får träna & tävla, men inte alls har samma krav som Dee har.

Så Rally kommer med största säkerhet att få flytta hemifrån. Jag har pratat med mina närstående om det här (nästan alla iaf) & en av dem sa: ”men hon är ju en familjemedlem” & JA, självklart är hon det, men mår hon inte bra av att vara här hemma så förtjänar hon nånting bättre! Jag älskar henne hur mycket som helst, det gör jag verkligen, just därför låter jag henne gå. <3
Hon kommer dock inte att flytta långt, utan i så fall hem till Carina & bästa polaren Clara, samt katten Chili (som bor 5 minuters gångväg från mig, så jag kommer med andra ord att fortsätta träffa henne flera gånger varje vecka när vi är ute & går tillsammans). Där är hon en annan hund, en självsäker hund som går med svansen på topp & älskar livet för fullt. Hon känner sig riktigt hemma där & jag är övertygad om att ifall man skulle fråga Rally vart hon vill bo så skulle hon säga ”hos Clara”. Hon & Clara är världens bästa polare & dem myser tillsammans flera timmar varje dag när Rally är där. Om inte Dee är där samtidigt, för då ligger Rally under soffan…

Rally är väldigt tydlig i sitt språk, man ser lång väg när hon är nöjd resp. inte nöjd med nånting. Man behöver inte vara duktig på att läsa hund för att förstå det om jag säger så.

Än så länge är inga papper skrivna, & det dröjer minst en vecka innan det sker. Rally ska på återbesök först & även besiktas där & då. Hon kommer att paras som planerat (om veterinären säger att det är okej), så valpplanerna ändras inget på så sätt. Det som blir nytt är att Rally flyttar efter valparna & att en tikvalp stannar hos mig. Jag vill ha 2 hundar, en bc & en lundehund, så jag ger inte upp än.
Rally kommer efter flytten att få fortsätta träna (& kanske även tävla) agility samt freestyle. Utöver det får hon många långa promenader & så mycket gos hon bara kan ta emot. <3

1509212

Och nej, detta beslutet har INGENTING med Rally’s skada att göra då hon kommer att bli helt återställd av den & jag kommer att stå för kostnaderna för rehaben.

Jag tar gärna emot tankar från er läsare, men snälla, var trevliga för det här är nog jobbigt som det är.

6 thoughts on “Att släppa sin ögonsten :'(

  1. Hon är alltid välkommen hit om hon skulle behöva lite semester från stan 🙂 vet ju hur mycket ni har kämpat och vilken berg-och-dal-bana ni haft! Kram vännen <3

  2. Jag har gjort samma sak av liknande anledning. Jag tycker du gör rätt och Rally trivs verkligen tillsammans med Clara:). Har man omplacerat sin hund så vet man någonstans att hunden/hundarna alltid kommer ha det bättre någon annan stans. Tycker du inte ska ha dåligt samvete Rally kommer stormtrivas där:). Det känns alltid tungt i början men när man sedan vet vad som är rätt så kände iaf jag fy fasen vad bra att jag gjorde rätt beslut alla är nöjda:) finns här för dig om du får elaka kommentarer, men får du det så är det av människor som inte har en aning:)

  3. Oj, vad det var längesedan vi hördes och sågs. Oj, vilket svårt beslut men när det gäller dina hundar vet jag att du alltid sätter dem och deras välmående i första rummet. Skönt att det inte blir så långt hon flyttar.

    • Ja, det var det verkligen! Vi får försöka ses snart igen, just nu är ju Rally sjukskriven, men vi får se vad som händer efter återbesöket om en vecka.
      Nej, det är inget lätt beslut, men som du själv skriver, jag måste tänka på vad som är bäst för hundarna, alltid. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *