Det gäller att hålla humöret i schack

Dagens långis blev bara 2 km då det var så himla varmt ute att vi gav upp. Så istället för att promenera så fick alla hundarna simtränas. Rally var helt klart den som var minst nöjd med det, men så kan det vara ibland. 😛

20150813_131038

I övrigt så har vi haft en lugn & tråkig dag. Eller ja, vi har tränat lite freestyle inomhus, men det gick inte så bra. 🙁 Om en timme ska vi möta Elin & träna freestyle ute, hoppas att det går bättre! Jag tänkte först köra till musik, men nu vet jag inte, vill inte riskera att förstöra nånting. Mitt humör är inte det bästa just nu, så om det inte hinner ändras innan träningen så blir det utan musik.

Är det fler än jag som har problem med humöret? För att träningen ska gå bra så gäller det ju att man själv är stabil, vilket jag inte är alla gånger. Eller ja, alltså, jag tenderar till att bli arg, men längre än så går det aldrig (jag skulle ALDRIG skada mina hundar på nåt sätt). Men att träna när man är arg blir sällan bra, iaf för mig. Speciellt inte när det gäller Rally som är så superkänslig, där räcker det med att jag blir lite irriterad & tar ett djupt andetag så bangar hon. Så genom att träna henne har jag fått träna med mig själv MASSOR! Dee är lite lättare, men också väldigt känslig.
Men åter igen, är det fler av er som läser som har svårt att hålla känslorna i styr?

Bild från den blå lagunen på Gotland.

Bild från den blå lagunen på Gotland.

Nej, om man skulle ta & packa träningsväskan & sen ge hundarna mat innan vi drar? Det gäller att vara förberedd så att man kan göra det bästa av alla situationer. 🙂

3 thoughts on “Det gäller att hålla humöret i schack

  1. Du är inte ensam! Har himla svårt med humöret, behövs inte mycket för att jsg ska bli irriterad och arg.. Himla besvärligt när det kommer till träning :/

    • Vad skönt att höra att man inte är ensam! Ibland så känns det nämligen som att man är det. :/ Men jag håller med dig, hundträningen blir många gånger lidande av humöret, vilket är otroligt synd. 🙁

      • Jonää, man känner ju sig så himla sämst när man blir arg också!? men man är ju bara människa, och tyvärr av den sorten med mera humör.. :’)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *